Connect with us

HANDBAL

Ultimul meci al anului în faţa propriilor fani pentru HC Zalău


În cadrul etapei a IX-a, HC Zalău se va afla pentru ultima dată în faţa suporterilor, în anul 2018, la un meci cu Gloria Bistriţa. În faţa unui adversar incomod, elevele lui Tadici îşi propun o victorie pentru a putea urca câteva locuri în clasament


Joi, ora 17.30, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău: HC Zalău – Gloria Bistriţa

Liga Naţională de handbal feminin urmează să intre într-o pauză de aproape două luni, având în vedere că echipa naţională se va reuni pentru a pregăti Campionatul European din decembrie.

Până la întreruperea campionatului mai sunt de jucat două etape, iar în cazul lui HC Zalău trebuie menţionat că mai are de disputat meciurile cu Gloria Bistriţa şi Gloria Buzău. Cel cu Gloria Bistriţa va avea loc joi, de la ora 17.30 şi va fi ultimul din acest an pe care echipa lui Tadici îl va juca în faţa propriilor fani.

Sălăjencele au parte de un adversar incomod, care în vară s-a întărit puternic cu jucătoare experimentate precum Valentina Ardean-Elisei, Teodora Bloj, dar şi Paula Garcia, o handbalistă din Spania.

Pe lângă acestea, Gloria mai are în lot jucătoare cu mare experienţă şi din vechea gardă, precum Oana Ţiplea, Andreea Tetean, Magdalena Paraschiv sau Laura Pristăviţa.

Formaţia antrenată de Horţaiu Paşca vine sub Meseş şi cu un moral bun, după ce a câştigat ultimele trei jocuri. Bistriţencele s-au impus în meciurile de acasă cu Gloria Buzău şi Minaur Baia Mare, dar în urmă cu două etape au dat lovitura şi pe terenul deţinătoarei Cupei EHF – SCM Craiova, unde au câştigat cu 22 – 19.

Cu patru victorii în şapte meciuri, Gloria Bistriţa se află pe locul 5, în timp ce HC Zalău ocupă doar locul 10, după ce a pierdut în deplasarea de la Slatina şi după ce clasamentul Ligii Naţionale a suferit modificări, având în vedere că CSM Roman s-a retras din campionat şi toate rezultatele din meciurile susţinute de moldovence s-au anulat.

După loturile celor două combatante, Gloria Bistriţa pare favorită, însă şi HC Zalău are atuurile ei şi vrea cu orice preţ o victorie care să fie dedicată pentru fani, mai ales că este ultimul joc din acest an în faţa propriilor suporteri.

Patru confruntări directe au fost între HC Zalău şi echipa din Bistriţa în ultimele două sezoane. Primele trei au fost câştigate de către echipa lui Tadici, în timp ce la ultimul joc dintre cele două echipe, formaţia bistriţeană s-a impus cu 22 – 19 pe teren propriu, într-o partidă ce a avut loc în returul sezonului trecut.

400 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL