Connect with us

DIVIZIA A1

Încă o echipă din Divizia A1 s-ar putea retrage!


Nou-promovata VCM Piatra Neamţ întâmpină mari probleme financiare şi în cazul în care acestea nu se vor rezolva, formaţia antrenată de Dan Gavril va fi nevoită să îşi întrerupă activitatea


În timp ce la Zalău, jucătorii sunt plătiţi “regeşte” şi au condiţii foarte bune, având în vedere că autorităţile locale pompează sume colosale, la unele echipe din Divizia A1 situaţia financiară este complicată. Să nu mai vorbim de bugetele pe care le au unele echipele din prima ligă, care este mult sub ce are Volei Municipal, dar cu toate acestea, unele dintre ele au rezultate bune.

Din motive financiare, chiar înainte de startul sezonului, campioana Tricolorul Ploieşti s-a retras din campionat, astfel că Divizia A1 a pornit la drum cu 11 echipe. Nici bine nu a început turul că o altă formaţie este pe cale să se retragă din competiţie.

Este vorba de nou-promovata VCM Piatra Neamţ, care de câteva luni de zile are conturile goale, din cauza faptului că sponsorul pricipal şi-a retras sprijinul, iar cei din Consiliul Local nu prea par dispuşi să ajute voleiul din municipiul Piatra Neamţ.

“Sunt probleme financiare şi de vreo trei luni echipa nu a primit niciun ban. Consiliul Local nu a mai acordat de vreo trei ani niciun ban, iar sponsorul principal nu mai poate să ne susţină şi în această situaţie dacă nu primim sprijin de la autorităţi, vom  fi nevoiţi să închidem uşile şi să le dăm drumul la jucători. Este una dintre  cele mai vechi echipe din campionat şi ar fi păcat să dispară din fenomen. Sper să se rezolve aceste probleme şi să nu păţim şi noi ca şi sportul din Roman, care a rămas fără echipă de handbal şi fotbal. Am făcut solicitări la autorităţi şi aşteptăm să vedem dacă se poate rezolva această problemă”, ne-a declarat Dan Gavril, antrenorul de la VCM Piatra Neamţ.

Trei meciuri au susţinut nemţenii în acest debut de campionat şi toate le-a pierdut cu 3 – 0, fiind ultima clasată în Divizia A1. La echipa din Piatra Neamţ se află şi doi jucători din Zalău, Paul Şomoi şi Mihai Criste, despre care experimentatul antrenor are cuvinte de laudă.

“Paul Şomoi face paşi frumoşi pe poziţia lui de centru. Este preocupat să se pună la punct şi cred că va progresa fiindcă în aceste meciuri el a fost titular. Şi Mihai Criste este un jucător bun, de echipă, iar ambii sunt de perspectivă, dar trebuie să joace pentru a prinde experienţă”, a mai spus antrenorul de la Piatra Neamţ.

Sursa foto: dordeneamt.ro

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Bâc Octavian

    7 November 2018 at 16:47

    Unde eşti tu domnule Niţă, care te zbăteai să îi plăteşti regeşte pe jucători şi antrenori, stârnind invidia adversarilor? Casă nu mai spun cum eram primiţi, noi adversarii, la Piatra! Aş fi incorect dacă m-aş băga şi la protocoalele arbitrilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1