Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zece artişti plastici din ţară şi străinătate, la simpozionul de creaţie de la Şamşud


Evenimentul organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în colaborare cu Primăria Comunei Şamşud a dus la creearea a aproape 40 de lucrări de artă, care vor fi prezentate la Zalău, în cadrul festivalului artelor MUZA Fest. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 7 noiembrie, în galeria Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj


Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în colaborare cu Primăria Comunei Şamşud au iniţiat acest an un nou proiect artistic-plastic, şi anume un simpozion de creaţie.

Susţinut în satul Şamşud, simpozionul a reunit zece artişti plastici din ţară şi străinătate invitaţi la propunerea artistului plastic Szabó Attila,  colaborator în cadrul proiectului.

Soldat cu un număr de aproximativ patruzeci de lucrări de artă, materialul prezentat deja la Şamşud ajunge la Zalău în cadrul festivalului artelor MUZA Fest.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 7 noiembrie a.c. la ora 18 în galeria Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Scopul organizatorilor din partea Primăriei a fost în primul rând promovarea la nivel cultural a comunei Şamşud cunoscută de obicei în urma producţiei locale de vin.

Sprijiniţi de instituţia parteneră de cultură, organizatorii speră ca în urma diverselor proiecte culturale implementate local, comuna va putea câştiga atenţia şi a unui alt segment de public.

Muzica tradiţională a comunei, culegerile de folclor şi de dansuri ungureşti de Şamşud au plasat deja numele comunei pe harta culturală de mai multă vreme, dar perspectiva intrării îtr-un circuit turistic dinamic necesită promovarea potenţialului comunei şi prin astfel de proiecte artistice.

De altfel, participanţii au găsit o bogată sursă de inspiraţie artistică în peisajul local, în pitorescul viilor şi al pivniţelor din zonă – adevărate obiective de patrimoniu cultural arhitectural – cum reiese şi din ansamblul expoziţional pe care vă invităm să-l parcurgeţi în perioada 7-13 noiembrie la galeria de artă a Centrului de cultură din Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj