Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, surclasată la Slatina!


Venită în Oltenia fără mai multe titulare, gruparea condusă de Gheorghe Tadici a fost dominată copios de la un capăt până la celălalt, deşi CSM Slatina este una dintre formaţiile modeste din Liga Florilor


Eşec surprinzător pentru gruparea sălăjeană, în etapa a VIII-a din Liga Florilor. Deşi avea în faţă una dintre formaţiile  mai modeste din campionat, elevele lui Gheorghe Tadici au pierdut la scor jocul de duminică dimineaţa de la Slatina.

Şi istoria despre meciurile directe din ultimul timp era de partea sălăjencelor, care în ultimele trei partide oficiale de campionat au câştigat clar, fie că jocul s-a desfăşurat la poalele Meseşului sau în Oltenia.

De data aceasta, însă, echipa antrenată de Victoria Bora a dominat partida de la început şi până la final, având şi 12 goluri diferenţă pe tabela de marcaj!

Hermina Stoicănescu a deschis scorul, iar Dana Abed-Kader a egalat. Gazdele s-au distanţat pe tabela de marcaj încă de la început, deşi Zalăul a mai reuşit încă o dată să egaleze situaţia de pe tabelă (scor 3 – 3), în minutul 9.

Din acest moment, oltencele au avut avans în permanenţă. HC Zalău a încercat să revină în joc, dar amfitrioanele au avut două-trei goluri în faţă.

La pauză, CSM Slatina avea un avans de trei goluri (scor 13 – 10), iar diferenţa putea fi remontată după revenirea de la vestiare.

Din păcate pentru sălăjence, partea secundă a jocului a arată chiar jalnic, iar gazdele au început să se distanţeze din ce în ce mai clar.

Până în minutul 35, când Alexandra Severin a înscris a marcat pentru 16 – 12, a mai fost cum a mai fost.

Din acel moment, însă, HC Zalău s-a aflat în corzi, iar Clara Vădineanu-Dumitrana a fost de neoprit, fosta jucăptoare a Oltchimului marcând nu mai patru de patru goluri de la 7m, în doar 4 minute, astfel că scorul era 22 – 12, în minutul 42!

A urmat o perioadă de “secetă” de vreo trei minute în care nu s-a înscris deloc, deşi Dana Abed-Kader a avut două aruncări de la 7m!

Blocată în faza ofensivă, tânăra echipă a lui Tadici a luat gol după gol, astfel că în minutul 49 scorul era 26 – 14, în ciuda celor două reuşite ale Alexandrei Severin!!!

Spre final, HC Zalău a mai micşorat diferenţa de goluri, dar formaţia lui Gheorghe Tadici a fost departe de aşteptărilor tuturor, pierzând la 6 goluri.

De precizat, însă, că Zalăul a plecat spre Oltenia fără unele dintre jucătoarele importante, este vorba despre “căpitanul” Valentina Panici,  Claudia Constantinescu, Raluca Irimia şi golgheterul Roxana Rob-Szollosi. Mai mult, Gheorghe Tadici a trimis în teren doar jucătoare foarte tinere, transferate în vară la Zalău. Efectul, s-a văzut pe tabela de marcaj…

În partida de la Slatina, cele mai multe goluri au fost realizate de Lorena Ostase (7 goluri), Hermina Stoicănescu (6) şi Clara Vădineanu (6) pentru CSM Slatina, respectiv Dana Abed-Kader (7  – 2 din 7m) şi Bianca Berbece (6) pentru HC Zalău.

 


CSM Slatina – HC Zalău 27 – 21 (13 – 10)!!!

Au marcat: Lorena Ostase (7 goluri), Hermina Stoicănescu (6), Clara Vădineanu (6 – 6 din 7m), Elena Dăscălete (5), Oana Andrei (2), Iulia Andrei (1 – 1 din 7m), respectiv, Dana Abed-Kader (7  – 2 din 7m), Bianca Berbece (6), Alexandra Severin (4), Teodora Popescu (3) şi Andreea Mihart (1)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL