Connect with us

FOTBAL

Lică Jula îşi anunţă revenirea în fotbal!


Fostul internaţional a decis să pună accent pe antrenorat şi s-a înscris la cursurile pentru obţinerea carnetului de antrenor. Jula vrea ca în următorii ani să fie licenţiat şi să revină pe banca tehnică a unei echipe. “M-aş bucura să pot da înapoi ceva fotbalului, care mi-a oferit atâtea satisfacţii”, a spus fostul căpitan al echipelor “U” Cluj, CFR Cluj şi Gloria Bistriţa


Deşi s-a născut în judeţul Cluj, Vasile Jula se poate declara un zălăuan convins, dat fiind faptul că de ani buni el s-a stabilit în oraşul de sub Meseş.

La Zalău, Vasile Jula a jucat atât pentru Armătura, cât şi pentru FC Zalău, însă adevărata satisfacţie din fotbal a cunoscut-o la echipe precum Universitatea Cluj, Gloria Bistriţa şi CFR Cluj.

Mai bine de 14 ani, Lică a jucat la cel mai înalt nivel din România şi a fost căpitan de echipă la trei nume grele din fotbalul românesc, “U” Cluj, Gloria Bistriţa şi CFR Cluj, cu formaţia clujeană evoluând şi în Cupa UEFA Intertoto.

Jula are peste 300 de meciuri în Liga 1, unde a marcat şi şapte goluri, dar se mai poate mândri şi cu o selecţie în echipa naţională a României, în 2005, la o partidă disputată cu Finlanda.

Din 2008 şi până în 2013, Vasile Jula a jucat pentru FC Zalău, apoi a şi antrenat mai bine de şase luni gruparea de sub Meseş în Liga a III-a, însă la vremea respectivă nu avea carnet de antrenor.

După ce şi-a dat demisia de la formaţia zălăuană din cauza unor nemulţumiri, Vasile Jula nu a mai prea fost văzut în fotbal, el dedicându-se propriilor afaceri în ultimii ani.

Lică nu poate sta însă foarte mult fără “sportul rege”, astfel că în acest an el s-a gândit să revină în fenomen.

Lică Jula: “Vreau să revin în fotbal. Am încercat tot felul de afaceri şi mi-am demonstrat că nu sunt un atât de bun afacerist”

După mai bine de 4 ani de la plecarea de la FC Zalău, Vasile Jula îşi anunţă revenirea în fotbal.

Astfel, fostul internaţional ajuns acum la 43 de ani vrea să pune bazele pe antrenorat şi în acest an s-a înscris la cursurile Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, iar anul viitor va intra în posesia carnetului de antrenor.

Mai apoi, Jula vrea să se înscrie şi la cursurile organizate de Federaţia Română de Fotbal pentru  obţinerea licenţelor B, iar mai apoi A.

Cum zălăuanul are peste 300 de meciuri în Liga 1, dar şi o selecţie în echipa naţională, el ar putea primi o derogare din partea FRF, astfel încât să poată intra la cursuri mai devreme.

“Am dat examen şi am intrat la acest curs de la Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor care va dura până în luna iulie a anului viitor. După ce voi obţine carnetul de antrenor voi putea să mă înscriu şi la cursurile organizate de Federaţie pentru obţinerea licenţelor. Din câte ştiu, la doi-trei ani se face cursul pentru Licenţa A şi B cumulat pentru foşti jucători care au peste 300 de meciuri în prima ligă şi selecţie în echipa naţională. Eu mă încadrez în această categorie şi sper ca în cel mai scurt timp să devin antrenor licenţiat în cadrul Şcolii Federale de Antrenori. Mă concentrez pe această meserie şi vreau să revin în fotbal. Am încercat tot felul de afaceri şi mi-am demonstrat că nu sunt aşa de bun afacerist”, ne-a declarat Vasile Jula.

 

Vasile Jula, ofertat de campioana Sălajului!

Chiar dacă încă nu are carnet de antrenor şi nicio licenţă, Vasile Jula are o mică experienţă în antrenorat după ce a pregătit FC Zalău în turul campionatului 2013 – 2014.

Ce-i drept, atunci Lică era antrenor pe licenţa lui Paul Georgescu, fostul director sportiv de la gruparea de sub Meseş.

“Am mai antreanat şi la FC Zalău, dar atunci nu aveam actele necesare. Pot spune că am o mică experienţă în antrenorat, fiindcă am pregătit o echipă în Liga a III-a. De experienţa pe care am acumualt-o în fotbal ca şi jucător nu cred că se mai pune problema. Îmi doresc să revin în fenomen şi m-aş bucura să pot da înapoi ceva fotbalului, care mi-a oferit atâtea satisfacţii la cel mai înalt nivel din România”, a spus Jula.

Deja fostul internaţional a avut o propunere de a prelua Unirea Mirşid, după ce Mihai Bode a renunţat la funcţia de antrenor de la campioana Sălajului.

“Am avut unele discuţii cu cei de la Unirea Mirşid, dar deocamdată până anul viitor când voi avea carnetul de antrenor am alte priorităţi. Le mulţumesc celor de la Unirea Mirşid că s-au gândit la mine şi îmi pare rău că nu i-am putut ajuta, dar pe viitor nu se ştie”, a precizat Lică.

“În Zalău sunt mulţi oameni care iubesc fotbalul, nu doar handbalul şi voleiul. Acest oraşul ar merita cel puţin o echipă de Liga a III-a”

Singura echipă pe care Vasile Jula a antrenat-o până acum – FC Zalău – s-a desfiinţat în vara anului 2017, după ce Primăria şi Consiliul Local a refuzat să mai susţină financiar gruparea lui Ioan Morar.

Cei care au avut de pierdut au fost însă iubitorii fotbalului, care de mai bine de un an nu mai pot vedea meciuri de Liga a III-a în oraşul de sub Meseş.

Lipsa unei echipe de fotbal din Sălaj, în ligile superioare îl întristează şi pe fostul internaţional Vasile Jula, care este de părere că Zalăul ar trebui să aibă echipă chiar în Liga a II-a.

“Este o problemă că în Sălaj nu mai există măcar o echipă de fotbal în Liga a III-a.Ar merita iubitorii fotbalului aşa ceva, dar din punctul meu de vedere, la Zalău ar trebui să fie o echipă chiar de Liga a II-a. Pentru acest lucru trebuie implicări din toate direcţiile, atât din partea autorităţilor, cât şi din partea oamenilor de afaceri. Fotbalul este “sportul rege” şi place la multă lume. Şi în Zalău sunt mulţi oameni care iubesc fotbalul, nu doar handbalul şi voleiul”, a încheiat Vasile Jula.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 31 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL