Connect with us

Ştiri din Sălaj

Acţiune de amploare a poliţiştilor pe drumurile Sălajului. Vezi unde sunt amplasate RADARE


Nerespectarea regimului legal de viteză, depăşirile neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor, dar şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, pietoni şi motociclişti, sunt acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri în perioada 1-4 noiembrie


Pe linie de viteză, aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vor fi amplasate atât în municipiu și orașe cât și pe drumurile naționale și județene.

În perioada de referinţă, radarele vor fi prezente pe următoarele sectoare de drum: în municipiul Zalău vor fi amplasate radare pe bulevardul Mihai Viteazul, strada Gheorghe Doja şi strada Corneliu Coposu. În Şimleu Silvaniei pe strada Gheorghe Lazăr, pe DN 1H: între Şimleu Silvaniei şi Pericei, precum şi pe porţiunea de drum Şimleu Silvaniei – Nuşfalău – Ip. În Jibou radarele vor funcţiona pe strada 22 Decembrie, pe DN 1H, între Jibou şi Var, dar şi pe DN 1G, între Bălan şi Tihău.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor amplasa aparatele radar pe DN 1F: Românaşi – Poarta Sălajului – Sutoru – Zimbor, pe ruta Sălăjeni – Sărmăşag – Bobota – Zalău – Mirşid, dar şi pe DN 1C, între localităţile Ileanda – Gîlgău – Glod.

Mare grijă la pedala de acceleraţie trebuie să aibă şi cei care vor circula pe drumul judeţean 108 G: Crasna – Vîrşolţ.

De asemenea, poliţiştii vor acţiona şi cu aparatul radar TruCam, pe DN 1F (Zalău-Bobota şi Zalău-Sîncraiu Almaşului) şi pe DN 1C: Ileanda –Gîlgău.

Conducând preventiv, şoferii pot salva vieţi!

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi, iar în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, să acorde atenţie sporită pentru a putea opri în orice moment în siguranţă.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, dar numai după ce s-au asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj