Connect with us

FOTBAL

Ardealul Crişeni învinge Steaua Cosniciu, chiar la ultima fază. Oaspeții au acuzat arbitrajul


Gruparea pregătită de Călin Morar şi Bogdan Bărnuţiu s-a impus dramatic, graţie reuşitei lui Vegh Roland din minutele de prelungiri, după un joc în care oaspeţii au acuzat faptul că centralul Răzvan Lădar ar fi prelungit mai mult partida decât ar fi trebuit


După transferurile reuşite în vara trecută, ACS Ardealul Crişeni se anunţa o forţă în Liga a IV-a, iar echipa condusă de Călin Morar şi Bogdan Bărnuţiu visa chiar la podium.

Sigur, au fost câţiva paşi greşiţi în primele nouă etape scurse din acest sezon.

Gruparea din comuna de lângă Zalău este însă în grafic şi ocupă în prezent locul 5, la patru puncte distanţă de locul 3, ocupat de Rapid Jibou.

Însă, cei de la ACS Ardealul Crişeni au transpirat serios pentru a obţine cele trei puncte în jocul din această etapă.

Deşi a întâlnit Steaua Cosniciu, o echipă nou-promovată, gruparea din Crişeni a obţinut victoria la ultima fază.

Scorul a fost deschis de Sorin Iacob, încă din minutul 9, după un şut imparabil de la aproximativ 25 m, care l-a lăsat fără reacţie pe Doru Opriş.

La acest scor, ambele echipe au avut şanse de a marca, însă golul s-a lăsat aşteptat.

Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, Marius Bădăcean a restabilit egalitatea.

După doar două minute, Adalbert Pintea a profitat de o eroare mare în defensiva oaspeţilor şi a readus echipa gazdă în avantaj, 2 – 1 fiind şi scorul cu care cele două echipe au intrat la cabine.

În partea secundă, băieţii lui Călin Morar şi Bogdan Bărnuţiu au avut şansele mai clare de a marca, însă nu au găsit drumul spre gol, decât în minutul 68, când Sorin Iacob a izbutit dubla şi a majorat avantajul celor de la ACS Ardealul Crişeni.

Însă, nu a trecut mult timp, iar Steaua Cosniciu a marcat de două ori în două minute, prin Adrian Dregan şi Adrian Tarce, iar cele două echipe erau din nou la egalitate.

Ultimele 20 de minute au fost de foc.

Gazdele de la Crişeni au avut ocaziile mai clare şi chiar au lovit bara de trei ori, însă fără efect pe tabelă.

La capătul celor 90 de minute, scorul era încă egal, iar centralul Răzvan Lădar a arătat 3 minute de prelungire.

Iar, în ultimul minut, ACS Ardealul Crişeni a beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 40 de metri, mingea fiind aruncată la bătaie în careul oaspeţilor în zona punctului cu var, de unde a fost recentrată în faţa porţi.

Vegh Roland a fost omul potrivit la locul potrivit, acesta având de îndeplinit o simplă formalitate.

Astfel, jocul s-a încheiat cu victoria gazdelor la ultima fază, spre nemulţumirea celor de la Steaua Cosniciu, care au acuzat că centralul ar fi prelungit mai mult decât ar fi trebuit jocul.

MAI MULTE PE ACEST SUBIECT, ÎN EDIȚIA ZIARULUI SPORTUL SĂLĂJEAN DE MIERCURI, 31 OCTOMBRIE.

 


Declarații după joc:

Călin Morar, conducător Ardealul Crişeni: “Ne-am făcut singuri meciul greu”

„Ne-am făcut singuri meciul greu cu Steaua Cosniciu, nicidecum adversarul. În momentul în care au văzut că este 3 – 1, s-au jucat cu ocaziile, în loc să închidă meciul şi sigur că fotbalul nu te iartă. Cei de la Cosniciu merită felicitări pentru modul în care au luptat. Chiar dacă am urcat pe locul 5, dar conducerea clubului aşteaptă mai mult de la această echipă. Sunt nişte jucători cu calităţi frumoase. Dar, de aceea e frumos fotbalul, deoarece rezultatele acestea ne mai aduc cu picioarele pe pământ”.

Sorin Dregan, jucător Steaua Cosniciu: “Etapă de etapă suntem defavorizaţi”

„Este inadmisibil ce se întâmplă în ultimul timp, aproape etapă de etapă suntem defavorizaţi. Pe lângă punctele pierdute la masa verde, am pierdut încă un punct etapa trecută în deplasarea de la Crişeni. Arbitrul a prelungit partida mult peste cele 3 minute adiţionale, dând astfel şansa celor de la Crişeni să înscrie golul victoriei. Vreau să remarc pe această cale atitudinea îngâmfată a unor arbitri. Nu se poate ca meci de meci arbitrul să fie în centrul atenţiei. Cu 4 puncte în plus, am fi fost în acest moment pe locul 5 şi am fi putut aborda liniştiţi meciurile rămase din acest tur de campionat. Suntem o echipă mică şi orice punct e important pentru noi”. 


ACS Ardealul Crişeni – Steaua Cosniciu 4 – 3 (2 – 1)

Au marcat: Sorin Iacob (‘9 şi 68), Adalbert Pintea (‘42) şi Vegh Roland (‘90+3), respectiv Marius Bădăcean (‘40), Adrian Dregan (‘70) şi Adrian Tarce (‘71)

ACS Ardealul: Bogdan Baidoc – Ovidiu Bojan (Kulcsar Nicolae), Flaviu Maioş, Florin Kordiş, Cătălin Lazăr (cpt.), Sebastian Pop (Cosmin Paska), Paul Hanga (Raul Hossu), Andrei Lăcătuş, Sorin Iacob, Adalbert Pintea (Vegh Roland) şi Kaszta Adrian. Rezerve: Marius Pop – Paul Herman. Antrenor: Bogdan Bărnuţiu. Conducător: Călin Morar

Steaua: Doru Opriş – Adrian Dregan (cpt.), Tudor Brândea (Septimiu Şumălan), Sorin Dregan, Marius Bădăcean (Paul Coman), Ioan Ardelean, Gaspar Zsolt, Nicu Seutea, Cătălin Pop, Florin Chiş şi Adrian Tarce. Rezerve: Titus Balog – Ionuţ Duma, Gavril Tămaş şi Gabriel Coman.  Delegat: Vlăduţ Deac. Conducător: Radu Chiorean.

Au arbitrat: la centru: Răzvan Lădar (Şimleu Silvaniei), asistenţi: Lorand Demeter (Zalău) şi Andrei Lazăr (Tihău)

Observator AJF: Lorin Latiş (Zalău)

Jucătorul meciului: SORIN IACOB

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL