Connect with us

Ştiri din Sălaj

În Sălaj, fiscul şi-a depăşit planul!


În primele 9 luni ale anului 2018, inspectorii fiscali de la AJFP Sălaj au încasat suma de 550.660 lei, reprezentând 104,38% din programul stabilit de Ministerul Finanţelor Publice


La finalul săptămânii, la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj, a avut loc şedinţa lunară a Colegiului Prefectural.

Cu această ocazie s-au dezbătut mai multe subiecte importante, precum măsurile întreprinse la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Sălaj pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, de la reprezentantul AJFP Sălaj am aflat faptul că eforturile inspectorilor s-au concretizat cu încasări mult peste aşteptări!

Potrivit datelor prezentate, în primele nouă luni ale anului 2018, efortul AJFP Sălaj de colectare a veniturilor bugetare s-a concretizat în încasarea sumei de 550.660 lei, reprezentând 104,38% din programul stabilit de Ministerul Finanţelor Publice.

Altfel spus, o creştere nominală de 15,54 %, respectiv 74,07 milioane de lei peste nivelul încasărilor din anul 2017.

Un important factor de a contribuit la realizarea nivelul de colectare menţionat a fost gradul de conformare voluntară la plata obligaţiilor fiscale, reprezentând ponderea sumelor achitate în termen de către contribuabili din proprie iniţiativă, acesta fiind, la finele lunii septembrie, de 83,22%.

Un alt factor important este eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale, un total de 229 contribuabili beneficiind de eşalonări în suma totală de 22 milioane de lei.

Pe ordinea de zi s-au aflat:
– măsuri întreprinse la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Sălaj pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, pe primele 9 luni ale anului 2018;

– informare cu privire la activitatea desfășurată de Biroul Vamal Sălaj, pe primele 9 luni ale anului 2018;

– raport privind activitatea desfășurată de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sălaj, pe primele 9 luni ale anului 2018;

– informare privind activitatea desfășurată de Filiala de Îmbunătățiri Funciare Sălaj, în perioada 2017-2018;

– raport privind activitatea desfășurată de Serviciul Județean Sălaj al Arhivelor Naționale, pe primele 9 luni ale anului 2018.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj