Connect with us

FOTBAL

Gabriel Magdaş, la a patra aventură în doar trei ani


Fostul director executiv de la FC Zalău a ajuns preşedinte executiv la Unirea Dej, după ce ultimele trei formaţii la care a lucrat s-au retras din campionat!?


Timp de opt ani, Gabriel Magdaş a fost secretar general al clubului Unirea Dej. În vara anului 2015, el a devenit director executiv la Unirea Jucu, acolo unde s-a dorit promovarea în Liga a II-a. Până la urmă, obiectivul a fost ratat, ba – mai mult – formaţia clujeană s-a şi retras din competiţie!? Omul de fotbal din Dej a rămas însă în picioare, deoarece Ioan Morar – preşedintele de la FC Zalău – l-a adus la poalele Meseşului pe postul de director executiv. Încă de la început, în rândul iubitorilor fotbalului din Zalău au existat nemulţumiri în ce priveşte aducerea acestuia la club. “Păi la noi în Sălaj nu există persoane cu experienţă la acest nivel!?”, se întrebau retoric sălăjeni.

Până la urmă, Magdaş şi-a continuat activitatea la FC Zalău, unde a fost plătit “regeşte” pentru nivelul nostru, deoarece clujeanul primea aproape 1.000 de euro pe lună! De fapt, acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care apele s-au tulburat la echipă, mai ales după ce Doru Matei fusese adus la club ca şi manager general. Până la urmă, cel care a plecat a fost observatorul FRF, care şi-a dat demisia din funcţie. Gabriel Magdaş a rămas pe corabie, pe care însă nu a putut-o nici el să o redreseze, deoarece FC Zalău s-a desfiinţat după 11 ani de activitate.

Şi de data aceasta, Magdaş a rămas pe cai mari, deoarece în vara anului 2017 el a fost “uns” ca team-manager la Performanţa Ighiu, o altă formaţie de Liga a III-a care avea obiective îndrăzneţe.  Deşi s-a clasat pe locul 3, gruparea din Alba s-a retras din competiţie şi s-a înscris doar în Liga a V-a. Nu şi Gabriel Magdaş, cel care a rămas să îşi continue activitatea la Liga a III-a. Astfel, după trei ani de “pribegie”, acesta a revenit acasă, la Dej, acolo unde a fost numit preşedinte executiv. Ghinionist prin Liga a III-a, Magdaş ţine aproape de FRF, astfel că în vară el a fost reconfirmat ca membru al Comisiei FRF, ca şi reprezentant al Seriei 5 din Liga a III-a.

Odată cu venirea sa, de la Unirea a plecat şimleuanul Ioan Gurzău, cel care în sezonul trecut s-a aflat în staff-ul clubului de pe Someş.

“Eu am avut o înţelegere cu preşedintele Mircea Itu. Am venit în returul sezonului trecut la Dej, ca şi director sportiv cu un singur ţel: să salvăm echipa de la retrogradare. Aşa a şi fost, deoarece Unirea a rămas în Liga a III-a. În vară, preşedintele clubului a spus că singur nu mai ţine echipa. Au existat discuţii ca Zalăul să preia clubul şi astfel să activeze în Liga a III-a. Până la urmă, a fost preluat de Primăria Dej, iar locul meu a fost luat de Gabriel Magdaş”, ne-a declarat Ioan Gurzău, cel care acum a luat o pauză din activitatea fotbalistică.

Ioan Gurzău: “Dacă se doreşte promovarea la Şimleu, în iarnă putem discuta despre un proiect îndrăzneţ”

Fostul preşedinte al echipei FC Silvania, în perioada în care şimleuanii activau în liga secundă, a precizat însă că este deschis pentru o altă colaborare. O variantă ar putea fi cea de pe… teren propriu, adică Sportul Şimleu, cu atât mai mult cu cât “alb-albaştrii” au început bine noul sezon, în care ocupă locul 5 după opt etape, la opt puncte în spatele liderului Unirea Mirşid. De precizat, însă, că elevii lui Eugen Crişan au două meciuri în minus faţă de campioana Sălajului.

“Nu am fost contactat de nimeni de la Şimleu, dar dacă se doreşte o promovare, în iarnă putem discuta despre un proiect îndrăzneţ. Oraşul nostru merită o echipă în eşalonul superior”, a precizat Gurzău.

712 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL