Connect with us

Ştiri din Sălaj

PNL își desemnează candidatul la Primăria Zalău, după o competiție internă


Timp de şase luni, în interiorul partidului va avea loc o competiţie fair-play, în care fiecare candidat va încerca să îşi arate calităţile, notorietatea, încrederea, intenţia de vot şi potenţialul de creştere, după care va avea loc un sondaj care va stabili candidatul la Primăria municipiului


Cel mai puternic partid de dreapta din România vrea să “recucerească” fotoliul de primar din municipiul Zalău, un fotoliu pierdut de Radu Căpîlnaşiu la alegerile din 2016.

Pentru aceasta, PNL Sălaj vrea să stabilească un candidat puternic, care să îl învingă pe actualul edil al urbei de la poalele Meseşului, este vorba despre Ionel Ciunt (PSD).

Astfel, pentru alegerile din anul 2020, liberalii doresc să vină în faţa electoratului cu un candidat propus de partid ca urmare a unei competiţii interne.

Mai exact, timp de şase luni (în perioada 15 noiembrie  – 15 martie 2019), la PNL va exista o campanie de promovare, în care persoanele cu intenţii de la candida la funcţia de primar al Zalăului să aibă o competiţie corectă în partid şi în afara acestuia.

“Fiecare candidat va putea utiliza toate mijloacele de comunicare directă sau indirectă, dar fără să îi atace pe ceilalţi candidaţi nici în interiorul partidului, nici în afara sa. Cei care nu vor respecta această condiţie vor fi scoşi din competiţie prin decizia Biroului Politic Municipal, cu acordul Biroului Politic Judeţean”, a declarat Lucian Bode, preşedintele PNL într-o conferinţă de presă ce a avut loc vineri dimineaţa la sediul partidului.

Liderul PNL Sălaj speră ca la începutul lunii viitoare, să poate fi nominalizate două-trei variante bune, din care să poată fi validat un candidat cu şanse.

Lucian Bode a precizat că în această cursă pentru stabilirea candidatului la Primăria municipiului se pot înscrie şi personalităţi locale cu notorietate şi credibilitate, care ar putea câştiga alegerile. Singura condiţie ar fi aceea ca respectivele personalităţi să devină membri PNL.

În final, candidatul PNL pentru funcţia de primar al Zalăului va fi desemnat în urma unui sondaj de opinie, coordonat de la nivel naţional, prin care se va măsura notorietatea, încrederea, intenţia de vot, profilul de candidat şi potenţialul de creştere a fiecărui candidat înscris în competiţie.

Nu a fost uitată nici varianta stabilirii unui singur candidat de dreapta, despre care s-a mai discutat acum câteva luni, într-o conferinţă la care au participat şi preşedinţii partidelor PMP şi USR Sălaj.

“Eu cred că împreună putem câştiga şi nu e neapărat ca respectivul candidat să fie de la PNL. Şi celelalte partide au propuneri, urmând a fi desemnat candidat persoana cu cele mai mari şanse de câştig”, a subliniat preşedintele PNL.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj