Connect with us

JUNIORI

La un pas de “bronz”

Volei: Campionatul Naţional de cadeţi. Turneul final

 

 

 

 

 

Chiar dacă voleibaliştii pregătiţi de Georgeta Dobrotă aveau ca obiectiv participarea la turneul final, antrenoarea noastră îşi dorea mai mult, chiar o medalie. În cele din urmă, CSS Zalău s-a clasat pe locul IV, o performanţă bună, ţinând cont de numele echipelor participante.

Turneul a început miercurea trecută, la Dej, iar alături de CSS Zalău s-au mai aflat formaţiile CSS LAPI Dej, CSS CFR Rapid Bucureşti, CNNT Craiova, CSS Zalău, CNMV Ploieşti şi CSS Bacău. În primul meci, Raul Mastan şi compania au avut un adevărat tur de forţă, învingând fără drept de apel echipa băcăuană. A urmat apoi disputa cu CNMV Ploieşti. Totul a fost diferit comparativ cu primul meci, adversarii, miza jocului, concentrarea, totul. Ploieştenii au fost mult mai decişi sub fileu şi beneficiind şi de puţin noroc, au ajuns să conducă cu 2 – 0. Elevii Georgetei Dobrotă s-au ambiţionat şi au câştigat trei seturi consecutive, fapt ce a adus victoria formaţiei noastre. A urmat apoi un alt meci “nebun”, cel cu CNNT Craiova. Oltenii au pornit ca din puşcă, impunându-se la opt puncte diferenţă. A venit setul II, când talentaţii noştri voleibalişti au restabilit egalitatea, dar în setul III nu le-a mai ieşit nimic, fiind învinşi la o diferenţă de 12 puncte. Setul IV a însemnat revenirea echipei noastre în joc, iar totul s-a finalizat în setul decisiv, pe care craiovenii l-au câştigat la limită. În cel de-al patrulea meci al turneului, CSS Zalău a pierdut din nou, cu acelaşi scor, însă după ce aveau pe tabelă 2 – 0. Rapidiştii şi-au croit drum spre victorie în actul III, la capătul unui set extrem de disputat.

În ultima zi a turneului, reprezentanta noastră avea nevoie de o victorie pentru a spera la medaliile de bronz. Însă era greu, deoarece adversară era chiar echipa gazdă, care avea să devină campioana naţională. Dejenii ne-au frânt aripile încă din primul set, când s-au distanţat rapid pe tabelă. Cu toate că s-au străduit, ai noştri nu au mai putut reveni, pierzând partida şi încheind turneul pe locul IV. La final, organizatorii au alcătuit şi echipa turneului, unde l-am regăsit şi pe Mihai Ciupe, campion al României cu Remat Zalău şi medaliat cu bronz alături de echipa de juniori I a CSS Zalău. Podiumul a arătat astfel: 1. CSS LAPI Dej; 2. CSS CFR Rapid Bucureşti; 3. CNNT Craiova.

La final, antrenoarea Geta Dobrotă ne-a mărturisit: “Sunt mulţumită de locul pe care am terminat turneul, mai ales că, de fapt, aveam ca obiectiv participarea la turneul final. Dacă e să ţinem cont şi de mărimea oraşului şi de aria de selecţie, comparativ cu celelalte echipe, trebuie să spun că locul IV este unul merituos. Sigur, s-a simţit şi o oarecare oboseală, mai ales în cazul voleibaliştilor care au evoluat şi la turneul final al juniorilor I. Îi felicit pentru munca depusă şi sper şi îmi doresc ca la anul să aibă rezultate şi mai bune”. Până la finele anului şcolar, cadeţii de la CSS Zalău vor efectua antrenamente uşoare şi vor da normele de control, ca mai apoi să intre într-o binemeritată vacanţă. Georgeta Dobrotă îşi exprimă regretul pentru faptul că nu s-a putut efectua o perioadă de recuperare la una din staţiunile sălăjene.                               Ciprian PETRAN

 

 

 

 

Rezultatele înregistrate la turneul final de la Dej:

CSS Bacău – CSS Zalău                     0 – 3 (-15, -18, -10)

CNMV Ploieşti – CSS Zalău    2 – 3 (18, 22, -16, -21, -11)

CNNT Craiova – CSS Zalău    3 – 2 (17, -20, 13, -22, 13)

CSS Zalău – Rapid Bucureşti 2 – 3 (22, 22, -28, -18, -12)

CSS LAPI Dej – CSS Zalău     3 – 0 (16, 21, 19)

 

CSS Zalău: Raul Mastan (cpt.), Marius Ilieş, Mihai Ciupe, Florin Ciobanu, Sergiu Pop, Adrian Pop, Vlad Tamba, Mihai Criste, Mihai Bogdan, Ovidiu Mureşan şi Sebastian Ardelean. Antrenor: Georgeta Dobrotă

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in JUNIORI