Connect with us

FOTBAL

Profesorul Nicolae Teudean s-a stins din viață în aceași zi în care Ilie Balaci s-a înălțat la cer


Zeci de ani, Nicolae Teudean a fost profesor de educaţie fizică şi sport, dar a activat câţiva ani şi în comisiile de la AJF Sălaj, ultima dată fiind observator de joc în Liga a IV-a şi Liga a V-a. O boală nemiloasă s-a doborât la vârsta de 75 de ani


Ziua de duminică, 21 octombrie, a fost una neagră pentru fotbalul românesc. Iubitorii fotbalului din Sălaj au avut, însă, două motive de tristeţe.

În ziua în care s-a stins din viaţă celebrul Ilie Balaci, cel supranumit “Minunea blondă” a fotbalului românesc, a trecut în nefiinţă şi fostul profesor şi observator de fotbal, Nicolae Teudean (n. 4 mai 1943).

Fost profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul de Matematică-Fizică (actualul Colegiu Naţional “Silvania” Zalău) şi la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Zalău, Teudean a colaborat o perioadă lungă de timp şi cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj.

Cel mai mult a activat ca observator de fotbal, iar la un moment dat a fost numit chiar preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Sălaj.

Cel mai notabil rezultat din perioada în care a activat ca profesor de educaţie fizică şi sport este titlul naţional la fotbal cucerit în 1971 cu echipa Liceului de Matematică-Fizică.

La scurt timp de la obţinerea acelei performanţe, profesorul Nicolae Teudean declara: “Doresc să fac din aceşti băieţi schimbul de aur al echipei de Divizia C, Unirea Zalău, pe care s-o duc în Divizia B şi poate…”.

Adică succesorii lui Nistor, Cornaciu şi Koller, cei mai apreciaţi fotbalişti din judeţ la acea vreme.

Pentru performanţa obţinută, elevii Liceului de Matematică-Fizică şi profesorul Teudean au fost răsplătiţi cu trei trofee, unul din partea Ministerului Învăţământului, altul din partea Federaţiei Române de Fotbal şi al treilea din partea Comitetului Naţional de Educaţie Fizică şi Sport Rădăuţi.

Jucătorii şi antrenorul au mai primit medalii şi tricouri de campioni.Nicolae Teudean s-a stins din viaţă la vârsta de 75 de ani.

Înmormântarea va avea loc marţi, 23 octombrie, începând cu ora 13, la Capela Cimitirului Ortodox din Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL