Connect with us

TENIS

FOTO. Eric Verdeş, imbatabil în Banat


Tenismenul de la CSM Zalău a avut un parcurs foarte bun la Circuitul Naţional – Cupa “Dyadora” de la Timişoara, unde a cucerit locul atât la simplu, cât şi la dublu, acolo unde a făcut pereche cu Alex Giurea


Numele lui Eric Verdeş nu mai este demult un necunoscut în judeţul Sălaj, iar când vine vorba de disciplina sportivă tenis de câmp, nu ai cum să nu menţionezi şi numele talentatului sportiv de la CSM Zalău.

Deşi este încă la o vârstă fragedă, Verdeş are deja numeroase competiţii câştigate, naţionale şi internaţionale, una chiar în Slovenia. Sigur, succesele fără eforturi şi fără sacrificii nu au cum să apară.

La finalul săptămânii trecute, la Timişoara a avut loc Circuitul Naţional – Cupa Dyadora, destinată sportivilor care se încadrează în limitele categoriei de vârstă 16 ani. De la această competiţie nu avea cum să lipsească Eric Verdeş.

Tânărul tenismen traversează o perioadă bună, iar recent a urcat de două ori pe podium la Trofeul Pamira de la Sibiu, performanţă pe care a dorit să o repete şi la Timişoara.

Având în vedere că la Circuitul Naţional – Cupa Dyadora s-au înscris 17 sportivi, aceştia au fost repartizaţi pe un tablou de 32. Fiind favorit numărul 5, Eric Verdeş a beneficiat de primul tur liber, intrând direct în optimile de finală ale competiţiei.

În acea fază a competiţiei, sălăjeanul nostru a dat peste Alexandru Givan, de la Tennis Team Bucureşti, însă Verdeş a trecut fără probleme de acesta, impunându-se în două seturi 6 – 0, 6 – 2 şi s-a calificat în sferturile de finală a competiţiei.

Din cauza tabloului, în această fază, tenismenul de la CSM Zalău a dat peste Tudor Bartha de la CS Winners Cluj, favoritul numărul 4. Chiar şi aşa, Verdeş şi-a continuat forma bună la Timişoara şi s-a impus în două seturi şi în faţa clujeanului, scor 6 – 3, 6 – 0.

În semifinală, pe elevul lui Constantin Carp şi Adrian Szabo l-a aşteptat favoritul numărul 1, Iustin Belea de la CS Dinamo – CS Braşov. Favoritul principal, însă, nu a avut nicio replică în faţa lui Verdeş şi a cedat jocul în favoarea sălăjeanului, scor 2 – 6, 2 – 6.

În ultimul act, Verdeş s-a luptat pentru locul 1 cu Luca Dobronauteanu, de la Tennis Team Bucureşti, dar nici bucureşteanul nu a reuşit să-l oprească pe Eric Verdeş. Astfel, sportivul de la CSM Zalău a cucerit locul 1 în competiţia de simplu.

Sălăjeanul a participat şi în proba de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Alex Giurea de la CSM Petroşani. Cei doi au făcut un cuplu foarte bun şi nu s-au oprit până nu au cucerit primul loc, deşi nu era cotaţi ca favoriţi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS