Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău joacă în Germania cu gândul la calificare!   


După ce a remizat în meciul tur, HC Zalău pleacă cu şansa a doua în Germania, dar are încă speranţe de calificare în turul III. Pentru a reuşi acest lucru, echipa lui Tadici are nevoie de o victorie, dar o avantajează şi un rezultat de egalitate, în cazul în care va marca mai multe goluri decât au făcut-o nemţoaicele în primul joc


Dacă în sezonul trecut a ajuns până în sferturile Cupei EHF, HC Zalău are o misiune mult mai grea în această stagiune de a trece de primul tur.

În calea sălăjencelor a ieşit un adversar valoros – Borussia Dortmund – care în jocul tur a avut multe momente când a fost superioară grupării de sub Meseş.

S-a terminat 25 – 25, după ce Borussia a condus cu 20 – 16 în partea secundă. Ce-i drept şi Zalăul putea câştiga meciul de sâmbăta trecută, având în vedere că în prima repriză a condus de mai multe ori la trei goluri, iar cu două minute înainte de final a avut 25 – 23!

Rezultatul de egalitate o avantajează din toate punctele de vedere pe Borussia Dortmund, care a devenit favorită la calificarea în turul III al competiţiei europene, având în vedere că meciul retur urmează să îl susţină în faţa propriilor fani.

Chiar dacă a revenit după 14 ani în cupele europene, Borussia are speranţe că poate avea un parcurs cât mai lung, mai ales că are în lot jucătoare cu experienţă, unele dintre ele fiind obişnuite cu meciuri la cel mai înalt nivel.

De cealaltă parte, HC Zalău este conştientă că porneşte cu şansa a doua înaintea jocului de sâmbătă, însă zălăuancele vor să facă o partidă mult mai bună şi încă cred în calificare, mai ales că de data aceasta pe banca tehnică revine Gheorghe Tadici, care la jocul tur a fost în tribune, fiind suspendat.

Pentru a se califica în turul III al Cupei EHF, HC Zalău are nevoie de o victorie la Dortmund, însă ar putea accede în faza următoare şi în cazul unui rezultat de egalitate, dar cu condiţia ca elevele lui Tadici să marcheze mai multe goluri decât au făcut-o nemţoaicele la Zalău.

Partida dintre Borussia Dortmund şi HC Zalău se dispută duminică, de la ora 19.00 (ora României)  la Westpress Arena din Hamm, un orăşel aflat în apropiere de Dortmund. La acest joc, delegaţia Zalăului se va deplasa sâmbătă, cu avionul, pe ruta Cluj-Napoca – Koln, de unde deplasarea va continua cu un microbuz până la Dortmund.

La întoarcere, delegaţia Zalăului va lua avionul de la Frankfurt până la Cluj-Napoca. “Este mai complicat, deoarece cei de la Dortmund nu au acceptat reciprocitatea şi noi a trebui să căutăm rute încât să ne întoarcem foarte repede după joc”, ne-a informat Gheorghe Tadici.

Jocul va fi arbitrat de o brigadă din Norvegia, formată din Mads Dahlby Fremstad şi Markus Kjelsrud Pedersen, în timp ce observator din partea EHF a fost delegat Kristjan Halldorsson  din Islanda.

Duminică, ora 19.00 (ora României), Westpress Arena din Hamm: 

Borussia Dortmund – HC Zalău

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE