Connect with us

Feminin

AS Independenţa Baia Mare “sparge gheaţa” în Liga 1 Feminin şi obţine prima victorie. REZULTATELE COMPLETE


Gruparea din “capitala” Maramureşului a reuşit în runda cu numărul 5 să se impună în faţa celor de la Fortuna Becicherecu Mic, pentru a-şi asigura prima victorie stagională, de la revenirea în primul eşalon


Runda cu numărul 5 din Liga 1 Feminin a programatat câteva meciuri interesante. După cum spuneam şi în avancronica etapei, unul dintre cele mai atractive jocuri va avea loc la Prundu Bârgăului, acolo unde Heniu s-a duelat cu CSS Târgovişte, într-o reeditare a finalei Cupei României din sezonul trecut.

Ajunsă în vară la Heniu, Mihaela Merlan nu a avut milă de fostele colege şi a deschis scorul, după un euro-gol. Mitzy a scăpat singură pe partea dreaptă şi aproape de pe linia fund, a trimis un lob care s-a oprit doar în plasa porţii. Acest avantaj minim al gazdelor păstrându-se până la finalul primei părţi.

În repriza secundă, jocul bun al grupării bistriţene a continuat, în timp ce târgoviştencele nu au găsit nicio replică.

Efectul s-a văzut pe tabela de marcaj, deoarece jucătoarele de lA Heniu Prundu Bârgăului au mai punctat de trei ori prin Adina Rognean, alt euro-gol, un şut în forţă ce s-a oprit în vinclul porţii dâmboviţene. Aceeaşi Rognean a realizat dubla câteva minute mai târziu, în timp ce Papp Szidonia a stabilit scorul final la ultima fază a meciului.

Runda cu numărul 5 a fost cu noroc şi pentru nou-promovata Independenţa Baia Mare. Revenită în elita fotbalului feminin românesc după o pauză de un sezon, gruparea băimăreană nu a cunoscut gustul victoriei în primele patru etape.

Acest lucru s-a schimbat, iar după un meci spectaculos, cu 9 goluri, băimărencele s-au impus în faţa celor de la Fortuna Becicherecu Mic cu 5 – 4.

Surpriza etapei a fost reuşită de FC Fair Play Bucureşti. Gruparea din capitală a reuşit să treacă de Vasas Femina Odorhei, după ce a revenit spectaculos de la 1 – 2 la pauză. A fost prima înfrângere din acest sezon pentru gruparea din Odorhei.

Singura remiză a etapei a fost înregistrată în duelul dintre cele doă Universităţii, de la Alexandria şi de la Galaţi. Deşi au condus cu 2 – 0, gazdele din Alexandria s-au văzut egalate pe final. Totuşi, conform ziarulcontrapunct.ro, la finalul partidei, oficialii teleormăneni au depus o contestaţie deoarece echipa oaspete a efectuat patru schimbări, în loc de trei, cât este permis.

Sursa foto: Alin Botioc


Rezultatele complete înregistrate în etapa a V-a din Liga 1 Feminin

AS Independenţa Baia Mare – Fortuna Becicherecu Mic 5 – 4 (3 – 3)

Heniu Prundu Bârgăului – CSS Târgovişte 4 – 0 (1 – 0)

Universitatea Alexandria – Universitatea Galaţi 2 – 2 (0 – 0)

FC Fair-Play Bucureşti – Vasas Femina Odorhei 4 – 3 (1 – 2)

“U” Olimpia Cluj a stat


 

507 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin