Connect with us

FOTBAL

Sfaturile lui Modric: „Trebuie să crezi în tine, să fii pozitiv și să muncești din greu”

Luka Modric a câştigat titlul de cel mai bun jucător al sezonului 2017/2018 în cadrul galei FIFA The Best. Croatul a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi a dus naționala țării sale până în finala Campionatului Mondial din 2018.

Fotbaliștii care puseseră monopol pe trofeu în ultimii ani, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, nu au fost prezenți la ceremonie, dar asta nu a umbrit cu nimic momentul de glorie al lui Modric. Mai mult, Ronaldo l-a felicitat pe fostul coechipier de la Real Madrid, transmițându-i că se bucură pentru el și că este o distincție meritată.

Într-un interviu acordat site-ului FIFA.com, Luka Modric a avut câteva sfaturi pentru cei care trec prin momente dificile: „Crezi în tine, chiar și când ceilalți nu o fac! Stai aproape de familie, de cei pe care îi iubești! Fii pozitiv, muncește din greu și nu ceda niciodată, nu lăsa nimic să te abată de la locul tău!”.

„Sunt o persoană modestă”

Cine a jucat la pariuri online și a mizat la Fortuna că naționala Croației va ajunge în finala Campionatului Mondial din 2018 a avut un profit foarte bun, datorat și lui Luka Modric. Acesta nu se consideră, însă, o supervedetă: „Sunt o persoană modestă, cu picioarele pe pământ, un familist. Dacă ar fi să numesc lucrul care îmi place cel mai mult după fotbal, acesta ar fi să petrec timp cu familia mea”.

Iată cum a decurs sesiunea de „întrebări și răspunsuri” dintre reprezentantul site-ului FIFA și cel mai bun jucător al lumii în 2018:

FIFA.com: Premiul The Best este acordat în urma voturilor fotbaliștilor, antrenorilor, presei și fanilor. Cum te simți să fii recunoscut de ei?

Luka Modric: Este foarte important. Nu există un premiu mai mare decât să fii ales de atâția oameni. Aș vrea să le mulțumesc celor care m-au ajutat și susținut în toți acești ani.

FIFA: Sunt ani de când nimeni în afara lui Messi și Ronaldo nu a câștigat acest trofeu. Este începutul hegemoniei tale?

L. M.: Vom vedea. Nu mă gândesc la asta acum, pentru că sunt foarte mulțumit că am primit acest premiu. Sunt atât de mulți jucători buni – cei doi și alții – și sunt mândru că i-am depășit. Asta demonstrează că după muncă vine și răsplata. A fost o seară în care toate visele mele s-au împlinit.

FIFA: Cum a fost anul tău?

L. M.: A fost unul fantastic, cel mai bun din carieră, și colectiv, și individual. Sunt satisfăcut de ce am făcut pentru club, pentru echipa națională și pentru premiile personale: The Best și premiul de cel mai bun jucător al Cupei Mondiale.

FIFA: Dacă ar fi să alegi un moment special, care ar fi acela?

L. M.: Sunt atâtea, încât îmi este foarte greu să fac această alegere. Cred că este disputarea finalei Cupei Mondiale. A fost cel mai important meci al carierei mele, cel mai important eveniment sportiv al planetei. A fost ceva unic, mai ales că am jucat pentru țara mea.

FIFA: Fiecare copil visează să fie cel mai bun fotbalist din lume. A fost valabil și în cazul tău?

L. M.: Mereu ai visuri atunci când te apuci de fotbal. Sunt genul de om care vrea să fie mereu cel mai bun, deci era normal să visez că voi fi cel mai bun într-o zi și, mulțumesc lui Dumnezeu, am reușit. Am muncit din greu, mi-am forțat limitele și am crezut în mine, chiar și în momentele grele.

FIFA: Ai spus că a fost un an fantastic. Cum poate fi mai bine?

L. M.: Nu va fi deloc ușor. Așa cum am spus, mereu vreau să fiu mai bun pe toate planurile, dar va fi incredibil dacă voi reuși să păstrez această formă. Nu e ușor să ajungi în top, dar e și mai greu să rămâi acolo. Sunt la cel mai înalt nivel de ceva ani și sper să mai rezist alți câțiva.

Betano România oferă cota 3.85 pentru ca Luka Modric să câștige LaLiga cu Real Madrid la finalul acestui sezon. Din cauza vârstei (33 de ani), mijlocașul central născut la Zadar este abia pe locul 15 într-un top al celor mai scumpi jucători din lotul „galacticilor”, însă cu siguranță se află în Top 5 fotbaliști ca importanță.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL