Connect with us

BOX

Paul Magdaş şi Darius Forai, medaliaţi cu argint la Campionatul Naţional de Box


Cei doi pugilişti de la CSM Zalău au avut un parcurs bun la Campionatul Naţional de la Târgu Mureş, ajungând până în finalele categoriilor de greutate la care au boxat. Din păcate, ambii au pierdut la puncte


La finalul săptămânii trecute, la Târgu Mureş a avut loc Campionatul Naţional de Box la categoria de vârstă tineret. La aceastea prestigioasă competiţie, judeţul Sălaj a fost reprezentat de trei sportivi, toţi de la CSM Zalău. Astfel, Adrian Rus (75 kg), Paul Magdaş (91 kg) şi Darius Forai (+91 kg) au fost pugiliştii care au boxat pentru medalii, cei trei fiind însoţiţi de maestrul Ioan Dragoş.

Primul care a debutat în competiţie a fost Paul Magdaş. Având în vedere că la această categorie de greutate au fost înscrişi nu mai puţin de 14 sportivi, sălăjeanul trebuia să câştige patru meciuri pentru a reuşi să cucerească medalia de aur pe care o aşteaptă toată lumea.

Debutul lui Magdaş a fost fără reproş, sportivul pregătit de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea a câştigat fără probleme confruntarea cu un orădean de la Gym Mar Strong Oradea.

A urmat un meci mai dificil, de această dată, în compania unui sportiv din Târgu Mureş, însă Magdaş a trecut cu brio şi peste această confruntare, obţinând calificarea în semifinalele competiţiei.

Ajuns în “careul de aşi” al categoriei sale de greutate, Paul Magdaş avea deja asigurată medalia de bronz, însă pugilistul de la CSM Zalău nici nu a vrut să audă de bronz şi a boxat excelent în semifinale şi s-a calificat în finala mare.

Din păcate, oboseala acumulată pe parcursul celor trei zile de competiţie, dar şi faptul că se confrunta cu probleme de sănătate şi-au pus amprenta pe evoluţia lui Magdaş din finală. Adversarul pugilistului de la CSM Zalău a fost un sportiv din Cernavodă, pe care Magdaş l-a învins în semifinalele Cupei României.

De această dată, însă, arbitrii l-au dat învingător pe constănţean, iar sălăjeanul a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint.

“Mi-aş fi dorit ca medalia obţinută de Paul Magdaş să fie de aur, însă el era încă sub tratament, deoarece se confruntă cu ceva probleme de sănătate. Din această cauză, probabil nu a fost la capacitatea maximă şi a pierdut finala. Oricum, meciul a fost foarte strâns, însă arbitri au decis ca sportivul de la Cernavodă să fie câştigător. Asta este, e bună şi medalia de argint”, ne-a spus maestrul Ioan Dragoş.

Totuşi, prestaţiile bune din ultima perioadă ale lui Paul Magdaş nu au trecut neobservate, iar elevul lui Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea este în vederile antrenorilor de la lotul naţional.

“Prestaţiile bune ale lui Paul au atras atenţia celor de la lotul naţional şi la prima acţiune a lotului, Magdaş va fi invitat să participe. Va avea loc la Bacău, încă nu este stabilită o dată exactă”, a mai spus antrenorul de la CSM Zalău.

Impulsionat de meciurile bune reuşite de colegul său de la CSM Zalău, Darius Forai a avut şi el un parcurs foarte bun la această ediţie a Campionatului Naţional de la Târgu Mureş. Mai întâi, Forai a dispus de un sportiv din Târgu Mureş, pentru a obţine calificarea în semifinale, acolo unde a boxat din nou foarte bine, calificându-se în finală.

Din păcate, în ultimul act al categoriei +91 de kilograme, Forai a dat peste un adversar foarte greu, din Târgovişte, care în urmă cu doi ani a fost medaliat la Campionatele Europene. În aceste condiţii, deşi a avut o prestaţie bună în finală, victoria i-a aparţinut dâmboviţeanului.

“Darius Forai a avut parte de un adversar foarte greu şi care a fost bine pregătit. Forai a boxat în fiecare zi şi venea după două meciuri grele, pe care le-a câştigat şi astfel s-a impus sportivul din Târgovişte”, a spus maestrul Ioan Dragoş.

Să spunem că din păcate, Adrian Rus a pierdut împotriva unui pugilist din Bacău şi a fost eliminat din competiţie, încă după primul meci.

Totuşi, înaintea acestei competiţii, cei de la CSM Zalău anunţau că au obiectiv cucerirea a două medalii la Campionatul Naţional de Tineret, lucru care s-a şi reuşit, rezultatele mulţumindu-i pe antrenorii secţiei de box.

“Până la urmă este un obiectiv îndeplinit, suntem mulţumiţi de rezultate, chiar dacă ne doream o medalie de aur, pe care am fost aproape să o obţinem, este bun şi argintul”, a încheiat Ioan Dragoş.

Pentru pugiliştii de la CSM Zalău urmează la finalul săptămânii o nouă competiţie importantă. Este vorba despre Campionatul Naţional de Cadeţi, ce va avea loc la Satu Mare.

La această competiţie, CSM Zalău va deplasa un lot format din cinci sportivi, Sergiu Todoran (40 kg), Iozsa Andrei (52 kg), Otvos Laurenţiu (80 kg), toţi trei de la secţia Clubului Sportiv Municipal Zalău din Şimleu Silvaniei, precum şi Cristian Terec (56 kg) şi Darius Holhoş (59 kg), de la secţia din Zalău.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 17 octombrie.                     

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX