Connect with us

ATLETISM

Paula Todoran, aur balcanic

Atletism: “Memorialul Atleţilor Clujeni”

 

Sfârşit de săptămână încărcat pentru atletismul sălăjean. Zălăuanii Paula Todoran şi Monel Sabou au reprezentat România la Campionatele Balcanice de maraton din Bulgaria. Eleva lui Mirel Seişanu a avut o comportare bună, reuşind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu timpul de 2:44.23, fapt care, în plus, i-a adus locul 4 şi un premiu de 2.000 de dolari, într-o cursă ce a contat şi pentru un concurs internaţional dotat cu premii importante.Pentru atleta de la CSM Zalău, rezultatul obţinut în Bulgaria reprezintă un nou record personal în proba de maraton. Celălalt zălăuan – Monel Sabou, care actualmente reprezintă CSA Steaua Bucureşti, nu a reuşit să termine cursa de 42.195 km.

La Cluj-Napoca şi Blaj au avut loc la finele săptămânii trecute două întreceri importante din calendarul Federaţiei Române de Atletism. Pe Someş, Ioana Dan a trecut linia de sosire a doua în proba de 1500m, iar Dan Mirşidan s-a clasat pe locul IV la proba de 400m garduri. Un alt rezultat notabil a fost reuşit de ştafeta masculină de 4X400m, formată din Dan Mirşidan, Cristian Maghiar, Dănuţ Pop şi Raul Brie. Marton Robert a avut şi el o evoluţie foarte bună la proba de aruncare a greutăţii – juniori, clasându-se pe locul V, iar la aruncarea discului pe locul VIII. Şi LPS “Avram Iancu” a obţinut câteva rezultate notabile: Cristian Şomai – locul 4 şi George Dregan – locul 5 (ambii la 800m), Anca Temeş – locul 4 şi Alina Paşca – locul 5 (tot la 800m), Balint Beata – locul 1 la suliţă, cu o aruncare de peste 39m, ceea ce reprezintă şi un record personal pentru sportiva din Nuşfalău. O comportare bună a avut şi Sergiu Fărcaş, la 3.000m. 

Şi în cadrul competiţiei de la Blaj, mai exact “Cupa Libertăţii 2010” la alergare pe şosea, Ioana Dan a avut cea mai bună evoluţie, clasându-se pe locul I la junioare I şi pe locul IV la open. Dan Mirşidan a fost la un pas de podium, terminând pe locul IV la juniori I şi pe VIII la open. La categoria copii, Raul Crecan a obţinut locul III, iar Robert Parge locul IV. La juniori II, am consemnat aceleaşi rezultate, reuşite de Gal Tamas, respectiv Ştefan Simoc. “E bine că sportivii din noul val au evoluţii din ce în ce mai bune, mă refer aici la Dănuţ Pop, Cristian Maghiar sau Claudiu Ilieş, care au alergat foarte bine. Sunt sportivi de viitor în care noi avem încredere”, ne-a mărturisit profesorul Radu Rus. De la LPS “Avram Iancu” a participat Răzvan Pop, în proba de 3.000m, unde s-a situat pe locul 2 la juniori 1 şi locul 4 la open. La finele lunii, elevul lui Teodor Bidian va pleca la Bucureşti, pentru o selecţie la “mondialele” de juniori I din Canada, în proba de 3.000m obstacole.        Ciprian PETRAN

201 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM