Connect with us

HANDBAL

FOTO și VIDEO. HC Zalău a ratat victoria cu Borussia Dortmund, în ultimele secunde!


Deși a avut în față un adversar valoros, echipa sălăjeană a făcut un meci destul de bun, iar în prima repriză a condus și la trei goluri. Sălăjencele au cedat teren în parta secundă, iar nemțoaicele au revenit și scorul era 16 – 20 în minutul 42. Cu toate acestea, echipa lui Tadici nu a renunțat și cu ajutorul publicului scorul a devenit 25 – 23 în minutul 58. Din păcate acest avantaj nu a putut fi păstrat, iar în ultimele secunde, Borussia a egalat și acum are prima șansă la calificare


Pentru al doilea sezon la rând HC Zalău joacă în Cupa EHF, iar iubitorii handbalului sălăjean au avut ocazia sâmbătă după-amiază să vadă un nou meci european la poalele Meseșului. La Zalău a poposit Borussia Dortmund, o echipă care a revenit în Europa după 14 ani, dar formația din Germania nu a jucat precum o echipă fără experiență la acest nivel, dat fiind faptul că în lot are multe jucătoare ce au un palmares bogat.

De cealaltă parte, lotul Zalăului este mult schimbat față de stagiunea trecută, cu multe jucătoare tinere, dar cu toate acestea, Tadici spera la o victorie. Din păcate, antrenorul Zalăului nu și-a putut ajuta echipa de pe banca tehnică, el fiind încă suspendat după jocul din sferturile ediției trecute cu Kastamonu, astfel că Gheorghe Tadici a luat loc în tribună.

Echipa sa a început jocul destul de bine și a condus cu 3 – 1 după 10 minute, dar Borussia și-a arătat foarte rapid valoarea și a egalat. HC Zalău s-a dus din nou la trei goluri în minutul 15, scor 7 – 5, iar tot o diferență de trei a arătat tabela și în minutul 17, 8 – 5. Din acel minut au apărut și problemele, iar jocul gazdelor nu a mai fost la fel de eficient, iar Borussia a egalat la 8 – 8 în minutul 18. Finalul de primă repriză a fost echilibrat, în care HC Zalău a avut avantaj fragil, iar la cabine a intrat cu un avans de un gol, scor 13 – 12.

În repriza secundă, HC Zalău a încercat să se desprindă de adversară și să obțină un succes cât mai clar pentru a-și mări șansele de calificare. Nu a reușit acest lucru, deoarece a avut în față o echipă organizată în apărare și foarte eficientă pe fazele de atac. De la 13 – 12 la pauză, Borussia a preluat conducerea la 5 minute de la reluare, find ajutată și de paradele experimentatei Klara Woltering – dublă câștigătoare de Liga Campionilor.

Borussia și-a continuat jocul bun, în timp ce HC Zalău nu a găsit soluții în atac, iar în poartă, atât Raluca Kelemen, cât și Paula Teodorescu nu au prins o zi bună ca și în alte partide. În aceste condiții, diferența de pe tabelă a crescut, iar nemțoaicele au condus și cu 16 – 20 în minutul 42!

În momentele grele, publicul a venit în ajutorul echipei, iar formația lui Tadici a început să recupereze din handicap. Cu 10 minute înainte de final, Cristina Nica a făcut 21 – 22 cu un gol de pe extremă, iar câteva secunde mai târziu Roxana Szolosi a egalat de la 7 m, moment în care antrenorul echipei din Germania a simțit pericolul, astfel că a cerut time-out.

Momentele bune ale zălăuancelor au continuat, iar Constantinescu a marcat pentru 24 – 23 după o amenițare de joc pasiv, în timp ce Borussia nu a mai găsit drumul spre gol la poarta Zalăului. Paula Teodorescu a încercat să înscrie din poartă în poartă, dar a ratat ținta, însă s-a revanșat la atacul următor al nemțoaicelor și a apărat o minge importantă. Până la urmă, gazdele s-au dus la două goluri când mai erau mai puțin de două minute, scorul devenind 25 – 23, după ce Roxana Szolosi a marcat dintr-o aruncare de la 7 m.

Victoria părea că nu mai poate fi scăpată, dar HC Zalău nu a știut să gestioneze acest avantaj, iar Borussia a făcut rapid 25 – 24. Mai erau 9 secunde din meci și antrenorul vizitatoarelor a solicitat time-out, iar echipa sa dat lovitura și a egalat când mai erau doar două secunde din meci.

S-a terminat 25 – 25, un rezultat care o avantajează pe Borussia Dortmund, formația din Germania având acum prima șansă de calificare în turul III, înaintea returului ce se va disputa pe 21 octombrie, la Dortmund.

HC Zalău – Borussia Dortmund 25 – 25 (13 – 12)!

HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen – Roxana Szollosi (9), Valentina Panici (7), Andrada Mihalcea (3), Claudia Constantinescu (3), Cristiana Nica (1), Raluca Irimia (1), Dana Abed-Kader (1), Alexandra Severin, Andrada Berbece, Aura Popescu. Manager:Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Borussia Dortmund: Woltering Clara, Duijndam Rinka – Van Kreij Hama (5), Mack Linda (4), Einarsdottir Hildigunnur (4), Grijseels Alina (3), Stockschlader Johanna (3), Huber Svenja (2), Bleckmann Dana (1), Fujita Asuka (1), Muller Karoline (1), Weisheitel Saskia (1), Muller Anne, Kockel Leonie, Ten Holte Yara, Vaszari Virag. Antrenori: Korn Christoph (principal), Smits Gino (secund)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL