Connect with us

Sporturi

Bulgarul Dimitrov Dobromir a revenit în Italia


După ce s-a despărţit de Volei Municipal Zalău, voleibalistul a revenit la “prima iubire”, adică la campionatele din Italia, acolo unde coordonatorul în vârstă de 27 de ani a mai jucat în sezonul 2015 – 2016


În cariera sa, bulgarul Dobromir Dimitrov (n. 7 Iulie 1991) a jucat mai mult în ţara natală la Pirin Balkanstroy şi la CVC Gabrovo, dar şi în România, deoarece bulgarul a avut deja două aventuri în ţara noastră la CSM Bucureşti, iar în sezonul trecut la CS Volei Municipal Zalău.

Totuşi, cel mai bine s-a simţit coordonatorul Naţionalei Bulgariei în Italia, acolo unde regăsim voleiul de clasă.

Deşi nu a evoluat prea mult la fileu, internaţionalul bulgar a avut o perioadă bună în sezonul 2015 – 2016, atunci când el a făcut parte din lotul titratei Sir Safety Perugia şi cu care a ajuns în finala Cupei Italiei.

Ca urmare, în vară, după ce s-a despărţit de fosta campioană a României, Dobromir a acceptat cu drag oferta venită de la Pag Volley Taviano.

Deşi evoluează în liga secundă, noua formaţie este pe placul voleibalistului, dar şi pe placul soţiei sale – este vorba despre Nansi Karaboycheva, o fostă Miss Bulgaria cu care s-a căsătorit chiar în această vară, în luna iulie.

Debutul lui Dobromir în tricoul formaţiei Pag Volley Taviano s-a petrecut deja la finalul lunii septembrie, odată cu participarea la Memorialul “Fernando Panico”, unde echipa sa s-a clasat pe locul 3.

La finalul săptămânii, fostul jucător al Zalăului va debuta şi în campionat.

„Am ajuns la o echipă cu un potenţial mare şi aproximativ 60% dintre jucători sunt noi şi echipa este cu mult mai bună decât în sezonul trecut. Condiţiile de pregătire sunt foarte bune. Pentru noul sezon ne propunem să nu retrogradăm şi va fi foarte greu, pentru că începând din campionatul următor în campionat vor rămâne doar 12 echipe, în loc de 27 câte sunt acum. Deci, o grămadă de echipe îşi vor pierde locul”, a declarat Dobromir pentru Sportul Sălăjean.

Deşi în Italia se simte foarte bine, internaţionalul bulgar nu poate uita aventura de la poalele Meseşului.

“Chiar sunt puţin nostalgic, deoarece la Zalău am petrecut clipe frumoase şi am amintiri plăcute de acolo. Publicul este grozav la Zalău. Le doresc succes, atât echipei, cât şi prietenilor mei bulgari şi să fie sănătoşi”, a mai spus Dobromir Dimitrov.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi