Connect with us

CUPELE EUROPENE

Clara Woltering, portar Borussia Dortmund: “HC Zalău este favorită”


Experimentatul portar al grupării germane consideră gruparea pregătită de Gheorghe Tadici favorită, mai ales pentru că zălăuancele au experienţă la nivel internaţional, în timp ce Borussia revine după 14 ani într-o competiţie europeană


La final de săptămână, la Zalău începe un nou sezon european. După ce în stagiunea trecută a Cupei EHF, HC Zalău a ajuns până în sferturi, sâmbătă, gruparea pregătită de Gheorghe Tadici debutează în noul sezon european.

Adversara este Borussia Dortmund, grupare care revine într-o competiţie europeană după 14 ani de pauză. Cu toate acestea, în lotul grupării germane se află mai multe jucătoare experimentate, printre care şi portarul Clara Woltering.

Ajunsă la 35 de ani, experimentata “portăriţă” are un palamares de invidiat, fiind dublă câştigătoare a Ligii Campionilor cu Buducnost Podgorica în anii 2012 şi 2015.  De asemenea, în 2005, Woltering a câştigat Challeng Cup, în tricoul celor de la Bayer 04 Leverkusen, precum şi două Cupe ale Germaniei, în 2002 şi 2010, tot în tricoul echipei bavareze.

Timp de 14 ani, în perioada 2003 –  2017 a evoluat pentru naţionala Germaniei, alături de care a cucerit bronzul mondial în anul 2007. Vitrina de trofee este completată cu două titluri de cea mai bună handbalistă germană, cucerite în anii 2009 şi 2010.

Din 2015, Woltering joacă la Borussia Dortmund, grupare pentru care a mai evoluat în sezonul 2003 – 2004, sub formă de împrumut de la Bayer Leverkusen.

Cu toate că are această vastă experienţă în spate, Clara Woltering consideră HC Zalău ca fiind echipa favorită, ţinând cont de experienţa europeană a grupării sălăjene.

“HC Zalău este cu siguranţă favorită. Au mai multă experienţă internaţională şi pentru noi este prima dată când jucăm într-o competiţie internaţională după foarte mult timp. Ne bucurăm că suntem aici şi cu siguranţă va fi o atmosferă grozavă în sală. Cred că va fi un festival handbalistic. HC Zalău este o echipă puternică, cu mult jucătoare foarte bune. Cu siguranţă că ne va fi greu”, a spus Clara Woltering, pentru Sportul Sălăjean.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE