Connect with us

VOLEI

Echipa de juniori I de la Şimleu s-a desfiinţat!


La fel ca şi CS Phoenix Şimleu, care acum trei ani părăsea brusc prima scenă a voleiului românesc, echipa ACS Sport Şimleu şi-a anunţat retragerea din Campionatul Naţional


În anul 2015, CS Phoenix Şimleu s-a retras surprinzător din Divizia A1.

Autorităţile locale anunţau atunci că iubitorii voleiului de la poalele Măgurii nu vor fi văduviţi, deoarece la Şimleu va începe un nou proiect, în care se va pune accentul pe grupele de copii şi juniori.

Încet-încet, antrenorul Ovidiu Teuşan a alcătuit un lot competitiv de băieţi cu calităţi şi ACS Sport s-a înscris în Campionatul Naţional de cadeţi, iar activitatea a continuat şi la juniori I.

Rezultatele au fost destul de bune, astfel că anul trecut – de exemplu – echipa Şimleului a reuşit să învingă CSS Zalău la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” şi a ajuns până în faza semifinală a competiţiei!

În plus, trei dintre jucători – este vorba despre Paul Remeş, Ovidiu Man şi Dan Silvăşan Paşca – au făcut pasul şi în competiţiile de seniori, deoarece aceştia au avut dublă legitimare cu Volei Club Zalău, evoluând cu succes în liga secundă.

Din păcate, echipa de juniori I nu va avea continuitate, deoarece ACS Sport nu s-a mai înscris în Campionatul Naţional.

În aceste condiţii, nu va mai fi de actualitate nici posibilitatea ca mica urbe de sub Măgură să se înscrie în Divizia A2, cum ar fi sperat primarul Septimiu Ţurcaş în anii trecuţi, după ce Phoenix dispăruse din circuit.

Deşi au calităţi, Ovidiu Man şi Paul Remeş au decis să renunţă la sportul de performanţă, cel puţin deocamdată.

Până la urmă, din această generaţie există totuşi un produs valoros, care în această vară a reuzşit să facă pasul spre prima ligă.

Este vorba despre Dan Silvăşan Paşca, cel care recent a semnat un contract cu nou-promovata CSM Câmpia Turzii!

“Din păcate, s-a terminat acel ciclu. Jucătorii se află la final de juniorat şi ei îşi vor continua studiile în alte localităţi din ţară. Era şi greu să avem continuitate, într-un oraş atât de mic şi cu un club în care există doar un antrenor. Mă bucur că am reuşit să promovăm un talent care a ajuns în Divizia A1. Oricum, oraşul va rămâne reprezentat în competiţiile voleibalistice, dar cu o echipă de fete de data aceasta”, ne-a declarat antrenorul Ovidiu Teuşan.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sporul Sălăjean de miercuri, 10 octombrie.

2655 Vizualizari
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. te nenoroceste

    12 October 2018 at 19:18

    foarte bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VOLEI