Connect with us

Ştiri din Sălaj

Eşti pieton? Trotuarul a fost construit special pentru siguranţa ta!


Polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni


În perioada 1 ianuarie-30 septembrie a.c., polițiștii au acționat, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților au fost aplicate 1288 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară, cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public.

De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs zece accidente grave de circulație, soldate cu un mort şi nouă răniţi grav.

Doar dacă sunt conducător auto, nu înseamnă că te văd întotdeauna. Şi pietonii trebuie să circule corect în trafic!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă reaminteşte câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:

  • Traversaţi prin locurile special amenajate şi asiguraţi-vă înainte de a traversa.
  • Nu vă opriţi şi nu alergaţi pe stradă. Vehiculele nu frânează atât de repede pe cât  v-aţi dori!
  • Respectaţi culorile semaforului electric!
  • Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
  • Pentru siguranţa dumneavoastră, nu folosiţi telefonul mobil când traversaţi strada.

Alegeţi să fii în siguranţă! Doar pentru că vă grăbiţi, nu înseamnă că aveţi dreptul să traversaţi pe oriunde. Legislaţia rutieră se aplică şi pietonilor!

932 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj