Connect with us

ATLETISM

Monel Sabou a alergat celebrul Maraton de la Chicago pentru o cauză nobilă


Deşi acuza dureri puternice la muşchii piciorului drept,  atletul sălăjean a tras din dinţi şi a trecut linia de finish. ”Alerg această cursă în scopuri caritabile, pentru bolnavii de cancer. Sunt mulţi prieteni care au donat bani pentru această cauză şi din respect pentru ei şi pentru eforturile lor am vrut cu orice preţ să termin cursa”, ne-a spus Monel Sabou


Deși își dorea o clasare în primii 200 de alergători din cei 40.000 de mii anunțați de organizatorila startul cursei, colegul nostru de redacția a reușit să termine cursa de 42 de kilometri și 195 de metri de la Chicago doar pe locul 1271 în condițiile în care a alergat accidentat și cu dureri puternice la mușchii piciorului drept

Aflat de un an de zile în Statele Unite ale Americii, fostul atlet de performanţă continuă să alerge de plăcere şi aleargă în cadrul competiţiilor de alergare pe şosea de peste ocean. Ultima cursă la care a participat Monel a avut loc duminică, 7 octombrie, la Chicago.

Maratonul din metropola americană este considerat unul din cele mai puternice competiţii de acest gen din lume, iar la startul cursei s-a aflat şi titratul britanic Mo Farah care a reuşit în cadrul maratonului de duminică să stabilească un nou record al Angliei, dar şi un nou record european cu o performanţă de 2 ore, 5 minute şi 11 secunde.

Revenind la zălăuanul nostru să spunem că Monel îşi dorea să alerge duminică sub 2 ore şi 36 de minute, dar din păcate pentru el a acuzat probleme musculare şi era pe punctul de a nu mai participa la concurs. Deşi a acuzat dureri, colegul nostru s-a încăpăţânat să ia startul maratonului chiar cu riscul de a se accidenta şi mai rău.

”Alerg această cursă în scopuri caritabile, pentru bolnavii de cancer. Sunt mulţi prieteni care au donat bani pentru această cauză şi din respect pentru ei şi pentru eforturile lor am vrut cu orice preţ să termin cursa. Mai mult de atât, pentru acest concurs am avut şi un echipament personalizat pe care am înscripţionat Zalău, Sălaj, România şi sigla celui mai important eveniment al anului 2018, sigla CENTENARULUI. Sunt mândru că sunt român şi cred că nu am făcut România de ruşine. Mai mult de atât, după finalul cursei, Constantina Diţă mi-a arătat o filmare în care echipamentul meu a fost vizibil pe ecranele monitoarelor tuturor televiziunilor care au transmis cursa, astfel că numele oraşului nostru a fost văzut în întreaga lume. Chiar dacă am alergat modest eu mă bucur că am terminat cursa şi mulţumesc bunului Dumnezeu că m-a ajutat să suport durerea şi să pot parcurge cei 42 de kilometri ai cursei. De asemenea mulţumesc celor care au donat pentru lupta împotriva cancerului: Adrian Oros, Alex Sălăjean, Andreea Lemhenyi, Călin Moigrădan, Cristina Zaharia, Dan Bodea, Ioan Rus, Ioana Sălăjanu, Ioana Savoş, Ionuţ Guşet şi Ioana Frătean, Istvan Gyori, Marian Petruţa, Marius Oros, Mircea Fizeşan, Mirela Dalton, Mona şi Vali Dărăban, Ramona Covrig, Sheena Fransi, Codruţa şi Andrei Lăpuşan, Mihaela Lujerdean, Ramona Şandru, Janos Tunyogi, Claudia şi Mihai Lehene, Monica şi Mihai Bora. Sper că nu mi-a scăpat niciun nume şi promit că la viitoarele competiţii să alerg cu aceeaşi dăruire şi să obţin clasări cât mai bune”, ne-a declarat Monel Sabou care a avut-o printre susţinători la maratonul de la Chicago pe Constantina Diţă, campioana olimpică în proba maratonului la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Pentru Monel urmează acum o perioadă de refacere, iar dacă sănătatea îi va permite va mai fi prezent până la finalul acestui an la alte trei curse.

1065 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM