Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Şimleul Silvaniei, nominalizat în topul celor mai fermecătoare oraşe din România


Micuţa urbe de la poalele Măgurii a intrat într-un top select alcătuit de site-ul ba-bamail.com, alături de oraşe precum Sibiu, Sinaia, Buşteni, Sighişoara sau Suceava. Prin această nominalizare, Şimleul confirmă că este una dintre cele mai frumoase aşezării din judeţul Sălaj


Toată lumea a auzit de Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi sau Timişoara, însă ţara noastră, pe lângă aceste oraşe mari, propune şi alte aşezări pline de armonie, cu obiective turistice care merită vizitate şi cu o linişte pătrunzătoare, pe care nu o găseşti în marile metropole.

Recent, un top al oraşelor mici şi medii a fost alcătuit de site-ul ba-bamail.com, iar Sălajul are un reprezentant de seamă. Mai exact, oraşul Şimleu Silvaniei şi-a “făcut loc” în acest top şi este într-o companie selectă, alături de alte oraşe mai cunoscute ale României, precum Sibiu, Sinaia, Buşteni, Sighişoara sau Suceava.

Într-un asemenea top, urbea de la poalele Măgurii se află pe locul 9, în faţa unor oraşe precum Sinaia sau Vaslui. Şimleul Silvaniei este descris de cei care au alcătuit topul ca fiind un oraş liniştit şi istoric şi în care, în trecut exista o mare comunitate evreiască.

“În trecut, aici exista şi o mare comunitate evreiască, care a dat statelor din vecinătate numeroşi rabini faimoşi. Şi în ziua de azi, sinagoga oraşului se păstrează în condiţii bune, deşi este înfiinţată în 1876, ulterior, aceasta fiind transformată în Muzeu al Holocaustului. De asemenea, turiştii pot urca pe vârful Măgura, un loc perfect pentru a putea admira zona, precum şi de a vizita ruinele cetăţii dacice, precum şi aria protejată de interes naţional Balta Cehei”, este descrierea făcută de cei de la ba-bamail.com.

Sursa foto: Răzvan Petrovan

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj