Connect with us

ATLETISM

Petru Bologa, pe podium şi la Crosul Castanelor


Veteranul polisportiv de la CSM Zalău a reuşit să urce pe treapta a doua a podiumului, după ce în urmă cu două săptămânii urca de patru ori pe podiumul de premiere la Campionatele Balcanice


La finalul lunii septembrie a avut loc o nouă ediţie a Campionatelor Balcanice, ediţie în care judeţul nostru a fost reprezentat de Petru Bologa şi de doctorul Lidia Angelescu.

Dacă cea din urmă a fost la prima participare, polisportivul de la CSM Zalău a urcat de nu mai puţin de patru ori pe podium la competiţia desfăşurată în Slovenia.

Deşi între timp a împlinit frumoasa vârstă de 81 de ani, Petru Bologa continuă să fie un exemplu pentru noi toţi şi la finalul săptămânii trecute, sălăjeanul a participat la Crosul Castanelor de la Baia Mare.

Această competiţie a ajuns la cea de-a 33-a ediţie şi are loc în cadrul Festivalului Castanelor, unul dintre cele mai apreciate festivaluri la nivel naţional.

Revenind, însă, la cursa de atletism din cadrul Crosului Castanelor, să spunem că această competiţie a fost destinată mai multor categorii de vârstă, iar Petru Bologa a luat startul probei de 4 kilometri de la categoria de vârstă +81 kilograme, acolo unde s-au înscris alţi cinci sportivi, dintre care doi nu s-au mai prezentat la competiţie.

Traseul a fost unul destul de dificil pentru competitori, deoarece din distanţa cursei, 1,5 kilometri a fost într-o zonă de urcare, însă cu toate acestea, Bologa a trecut cu brio testul celor 4 kilometri, la final reuşind să treacă al doilea linia de finish, în spatele localnicului Hecko Iosif.

Să spunem că cei doi competitori au fost colegi la Balcanida, în proba de ştafetă 4 x 100m, cucerind aurul.

“A fost un traseu foarte greu, dar frumos, chiar dacă un kilometru şi jumătate a fost în pantă şi prin pădure. Am terminat pe locul 2, în spatele rivalului meu de-o viaţă, Hecko Iosif”, ne-a spus Petru Bologa.

Pentru eforturile sale, polisportivul de la CSM Zalău a fost răsplătit de organizatori cu o medalie de argint, o diplomă, precum şi un tricou. După festivitatea de premiere, a avut loc şi o masă comună, în care participanţii au putut lega prietenii, sau, după caz, depăna amintiri.

Să spunem că de această dată, alături de Petru Bologa nu a mai participat niciun sălăjean, deoarece atât Dr. Lidia Angelescu, cât şi Rodica Prodan nu au luat startul Crosului Castanelor, din diverite motive personale.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 10 octombrie.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Johnny

    9 October 2018 at 23:38

    La categoria “+81 de kilograme”. Va credeti la box?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM