Connect with us

Ştiri din Sălaj

Trei sălăjeni, amendaţi cu 10.000 de lei pentru tăiere ilegală de material lemnos


Doi jibouani şi un cetăţean din localitatea Tusa au fost depistaţi de către echipaje ale Jandarmeriei Sălaj, în timp ce transportau lemnele pe care le-au tăiat ilegal. Mai mult, aceştia nu deţineau nici aviz de însoţire a materialului lemnos


Luni, 01 octombrie 2018, în jurul orei 14.20, doi bărbaţi cu vârsta de 31, respectiv 39 de ani, domiciliaţi în loc. Jibou, au fost depistaţi pe raza localităţii Jibou în timp ce transportau, cu ajutorul a două atelaje hipo, aproximativ 2 metri cubi lemn din specia „fag”, fără a avea aviz de însoţire a materialului lemnos.

Sâmbătă, 06 octombrie 2018, în jurul orei 16.30, o altă persoană, un bărbat de 30 de ani, a fost depistată pe raza localităţii Tusa în timp ce transporta, cu ajutorul unui atelaj hipo, 1 metru cub lemn din specia „fag”, fără a avea aviz de însoţire a materialului lemnos.

În ambele situaţii, materialul lemnos a fost predat în custodie iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional.

S-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, conform legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic,  în valoare totală de 10.000 lei, pentru transportul materialelor lemnoase fără avize de însoţire sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj