Connect with us

HANDBAL

Arbitrată de fostul diriginte!


Situaţie inedită la partida HC Zalău – CSM Roman. Astfel, handbalista Bianca Berbece a avut prilejul de a evolua într-un joc în care dreptatea de pe teren a fost împărţită tocmai de fostul ei profesor şi chiar diriginte de la Ploieşti


Bianca Berbece (n. 29 octombrie 1999) a ajuns la Zalău în vară, alături de alte patru jucătoare tinere, pe care Gheorghe Tadici le monitoriza de ceva timp, pe care de fapt le-a şi convocat la Naţionala de tineret.

Dacă Cristina Lung, Andreea Mihart, Alexandra Severin şi Teodora Popescu au făcut parte din lotul echipei HC Zalău încă din primul meci oficial, în ce priveşte legitimarea jucătoarei aduse de la CSO Activ Plopeni au existat unele probleme.

Până la urmă, totul s-a rezolvat iar transferul a fost oficializat acum o lună.

Astfel, Bianca Berbece a debutat oficial în tricoul Zalăului odată cu partida din etapa a III-a desfăşurată împotriva redutabilei HC Dunărea Brăila.

În următoarea etapă, handbalista a jucat împotriva formaţiei din oraşul natal, SCM Râmnicu Vâlcea.

Pentru internaţionala de tineret şi partida din ultima rundă, cea cu CSM Roman, a fost una specială. Aceasta, deoarece unul dintre cei doi arbitri delegaţi la acest joc a fost nimeni altul decât Romeo Mihai Ştefan – profesorul de educaţie fizică şi sport şi fostul diriginte de la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” din Ploieşti!

“Încă de când eram la Ploieşti îmi doream să joc într-un meci în care domnul diriginte să fie arbitru. Era greu atunci, deoarece evolua la junioare, iar dânsul în Liga Naţională. Acum, am fost surprinsă să văd că Romeo Mihai Ştefan ne arbitrează la meciul cu CSM Roman! Este cel mai bun <dirig>, cel mai tare arbitru şi cea mai importantă persoană, care m-a ajutat de fiecare dată când am avut nevoie”, a spus emoţionată Bianca Berbece.

Revenind la partida cu CSM Roman, să spunem că interul dreapta venit de la Plopeni a început să îşi de drumul şi a înscris pentru a doua oară în favoare grupării de la poalele Meseşului.

Originară din Râmnicu Vâlcea, Bianca Berbece a început handbalul la Chimistul unde a evoluat ani buni până în anul 2017, când a fost transferată la Activ CSO Plopeni, acolo unde a jucat în Campionatul Naţional de junioare I, dar şi în Divizia A.

După un sezon la gruparea prahoveană, handbalista a fost “înregimentată” de Gheorghe Tadici la HC Zalău, după ce iniţial acesta a convocat-o la Naţionala de tineret.

Cu “tricolorele” mici, jucătoarea în vârstă de 19 ani a bifat şi primele minute în partidele oficiale, evoluând cu destul succes la Campionatul Mondial din Ungaria.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL