Connect with us

FOTBAL

Şase arbitri sălăjeni intră în febra examenelor pentru promovarea în loturile divizionare


Patru arbtiri din cadrul CJA Sălaj participă marţi la examenul organizat de CCA pentru promovare în Liga a II-a, în timp ce alţi doi sălăjeni îşi încearcă norocul pentru examenul de promovare în Liga a III-a


Chiar dacă fotbalul sălăjean este într-un regres total, arbtirajul se prezintă la un alt nivel, iar judeţul nostru ocupă un loc fruntaş în ţară la numărul de arbtiri divizionari pe care îi are.

Nu mai puţin de 12 arbitri divizionari are Sălajul, iar dintre aceştia trei activează în primele două ligi, în timp ce alţi nouă ”cavaleri ai fluierului” arbitrează în Liga a III-a.

Lotul divizionar ar putea deveni şi mai numeros, având în vedere că miercuri, doi sălăjeni îşi încearcă norocul la examenul pentru promovarea în Liga a III-a. Este vorba de ”centralul” David Sacota şi asistentul Ştefan Bîrjac, cei doi fiind incluşi şi în programul de tinere talente implementat de CCA.

Tot în aceste zile, mai precis marţi, Comisia Centrală a Arbitrilor organizează şi examenul pentru promvoarea în lotul pentru Liga a II-a, iar aici Sălajul are patru candidaţi. Este vorba de Sergiu Duma, Sergiu Corb şi Flavius Seiche la asistenţi, iar  Răzvan Lădar la arbitri.

Examenul constă în probe fizice, dar şi teoretice, iar concurenţa este un acerbă. Nu mai puţin de 49 de candidaţi se bat pentru două locuri la arbitri în Liga a II-a ,în timp ce la asistenţi s-au înscris 78 de persoane, fiind scoase la concurs doar 3 locuri!

Cam aceeaşi situaţie este şi la Liga a III-a, unde 41 de ”centrali” se bat pentru trei locuri, iar 118 de asistenţi încearcă să ocupe primele cinci locuri care să le asigure promovarea în lotul divizionar.

 

2250 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL