Connect with us

DIVIZIA A2

“Revoluţie” la Volei Club Zalău


Aflată în această vară într-o stare de incertitudine, echipa din Divizia A2 va putea aplica în  noul sezonul un proiect mai sănătos. Astfel, ca urmare a unui protocol cu CSS Zalău, la gruparea condusă de Gabriel Terheş vor putea fi legitimați nu mai puţin de nouă juniori!


Proiectul de la Volei Club Zalău a fost văzut ca un plan îndrăzneţ şi chiar unul de lăudat. Aceasta, deoarece voleibaliştii talentaţi din Sălaj nu prea aveau cum să îşi facă loc în lotul formaţei CS Volei Municipal, iar astfel ei aveau totuşi posibilitatea să evolueze la nivel de seniori, chiar în judeţul nostru.

Şi, probabil că acesta a fost şi motivul pentru care autorităţile locale şi judeţene au alocat sume de bani pentru participarea grupării conduse de Gabriel Terheş în Seria VEST a Diviziei A2.

Din păcate, ani la rând, la fileu am văzut mai mult jucători trecuţi bine prin viaţă, chiar jucători cu burtică sau chelie.

Pe alocuri, am remarcat şi jucători tineri, dar mai mult pe banca de rezerve decât în teren. Sigur, conducerea formaţiei de ligă secundă a avut protocoale cu CSS Zalău şi chiar cu ACS Şimleul Sport, dar colaborarea cu cele două cluburi de copii şi juniori nu a adus plusul aşteptat.

După ce cei trei jucători de la Şimleu Silvaniei legitimaţi anul trecut la echipa din municipiu şi-au anunţat în vară plecarea, preşedintele Gabriel Terheş luase chiar în calcul desfiinţarea formaţiei!? “Obiectivul nostru era să promovăm tineri, dar dacă nu reuşim să transferăm vreo cinci-şase juniori, nu mai continuăm. Aşa nu are rost să mergem mai departe”, preciza acum o lună conducătorul celor de la Volei Club Zalău.

Din fericire, a fost găsită o soluţie salvatoare, ba chiar una benefică pentru voleiul din municipiul Zalău! După mai multe discuţii clare cu directorul de la CSS Zalău, s-a ajuns la un acord în ce priveşte o colaborare strânsă între cele două cluburi.

Ca urmare, pentru sezonul 2018 – 2019, la Volei Club Zalău vom regăsi nu mai puţin de nouă juniori de la Clubul Sportiv Şcolar!

Aceştia au intrat în programul echipei din Divizia A2 de la începutul acestei săptămâni, iar cei care îşi vor arăta calităţile vor fi aruncaţi în teren!

Decizia nu poate fi considerată decât una salutară, iar iubitorii voleiului de la poalele Meseşului vor putea vedea în sfârşit în teren jucători tineri din judeţul nostru.

Credem că astfel a doua echipă de volei a Zalăului va fi în asentimentul comunităţii locale care doreşte mult mai mult să îşi vadă în teren talentele locale, decât un loc 3 sau 4 într-o competiţie din care, oricum, nimeni nu retrogradează!

“Am ajuns la un acord cu cei de la Volei Club Zalău şi urmează să parafăm un contract de colaborare, astfel ca nouă dintre jucătorii de la juniori I să poată evolua cu dublă legitimare CSS – Volei Club Zalău. Aceştia vor putea evolua atât în Campionatul Naţional de juniori I, cât şi în Divizia A2. Cu toţii, s-am pregătit temeinic în această vară. Băieţii aproape că nu au avut vacanţă. Eu cred că ei sunt apţi din punct de vedere fizic, astfel că dacă va fi cazul, vor juca şi două partide într-o săptămână”, ne-a declarat Dorian Faur – directorul CSS Zalău.

Altfel spus, toţi cei nouă juniori I vor avea dublă legitimare, iar – în funcţie de solicitările venite de la echipa de seniori – la echipa de juniori mari ar putea fi promovaţi mai mulţi cadeţi, cum ar fi Cristian Pop, Andrei Bărbânţă, Sebastian Hidan şi Marius Nemeş, un ridicător adus în această vară de la Ocna Mureş.

Tot de la clubul din judeţul Mureş a poposit la CSS Zalău Victoratos Theodor, un voleibalist cu calităţi bune.

Jucători cu dublă legitimare:

Tudor Lazăr, Andrei Şamşudan, Darius Mândruţ, Solyom Norbert, Sebastian Matiş, Darius Crişan, Flaviu Bălan şi Mihai Igna şi Victoras Theodoritsis

1885 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A2