Connect with us

HANDBAL

Tadici şi-ar dori grupe de junioare la HC Zalău!


“De multe ori îmi pun întrebarea, ce vine din spate de la handbalul juvenil? Ne-am dori să avem un buget care să ne permită să formăm nişte grupe de junioare şi să avem întreaga structură, dar deocamdată nu există această posibilitate”, a spus antrenorul Zalăului


În ultimii ani, tot mai multe echipe din Liga Naţională au apelat la jucătoare străine şi au recurs la strategii pe durată scurtă pentru a avea cât mai rapid rezultate. Rezultate bune a avut însă şi HC Zalău deşi Gheorghe Tadici a fost mereu adeptul să pună bazele pe jucătoare românce. Şi în acest an, managerul formaţiei zălăuane a transferat nu mai puţin de şase handbaliste, toate românce, care au calităţi, dar care au nevoie de timp pentru a creşte în valoare şi a căpăta experienţă la acest nivel.

Gheorghe Tadici şi-ar dori să se poată baza pe cât mai multe jucătoare din Sălaj, însă acest lucru este tot mai greu, deoarece handbalul juvenil din judeţul nostru nu mai prea produce valori, la fel cum s-a întâmplat în trecut. Managerul de la HC Zalău a luat în calcul ca la gruparea de sub Meseş să se formeze şi grupe de junioare, dar deocamdată pare greu de reuşit, având în vedere bugetul mai restrâns pe care îl are clubul.

“De multe ori îmi pun întrebarea, ce vine din spate de la handbalul juvenil. Din păcate, din acest punct de vedere, cultura părinţilor şi a oamenilor din această zonă nu este cea mai lăudabilă, vizavi de modul în care încearcă să protejeze sănătatea copiilor lor. Sunt foarte mulţi copii obezi la vârste fragede şi suntem mult în spate faţă  faţă de alte comunităţi  judeţene, chiar şi limitrofe, precum Maramureş sau Cluj. Ne-am dori să avem un buget care să ne permită  să facem noi nişte grupe de junioare şi să avem o structură de la senioare până la grupe de junioare, dar din păcate nu există posibilitate, fiindcă şi noi supravieţuim destul de greu. Şi salariile jucătoarelor noastre sunt mici, fiindcă şi bugetul este destul de mic”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Ghiţă Tadici: “În următorii ani de zile, nu văd ca CSS Zalău să poată să promoveze o jucătoare la Liga Naţională”

Ani la rând, CSS Zalău a fost o pepinieră foarte bună pentru Silcotub sau mai apoi pentru HC Zalău, astfel că jucătoare precum Daniela Crap, Raluca Ivan, regretata Elena Viscreanu, Sorina Tite, Gabriela Bologa, Florina Ţurcaş, Alina Czeczi, Mihaela Cheţa, Lia Sântămărean, Adriana Holhoş, Talida Tolnai sau Ramona Farcău au trecut prima dată pe la Clubul Sportiv Şcolar şi au ajuns jucătoare importante pentru echipa de handbal a Zalăului.

Situaţia s-a schimbat radical în ultimii ani şi doar Adina Sabău a fost singura handbalistă care a mai ajuns la HC Zalău, însă ea acum este indispobilă din cauza unei accidentări.

Nici în anii următori, Gheorghe Tadici nu crede că de la CSS Zalău va putea să promoveze jucătoare pentru Liga Naţională.

Mi-aş dori să avem cât mai multe jucătoare din Sălaj, dar dacă cu cele care sunt considerat vârfuri, gen Pricop sau Severin ai de muncă un an sau chiar doi până se integrează, vă daţi seama că este aproape imposibil cu cele de la CSS Zalău. În primul rând, CSS Zalău nu are în acest an echipă de junioare I în Campionatul Naţional.  Este însă o bază mai mare la junioare III şi junioare IV şi sper să fie menţinute.  Şi în urmă cu doi-trei ani am sperat că vom avea o jucătoare sau două care să le putem aduce la HC Zalău, dar din păcate de la Adina Sabău  nu mai prea avem ce să luăm. În următorii ani de zile, nu văd ca CSS Zalău să poată să promoveze o jucătoare la Liga Naţională. Poate spre liga secundă”, a spus antrenorul Zalăului, care s-a lovit şi de unele obstacole când a dorit să ia lângă echipe câteva jucătoare de la CSS Zalău.

“Am întâlnit  nişte obstrucţii ale părinţilor, care s-au dat imediat impresarii fetelor. Au venit şi mi-au pus condiţii, total absurde, chiar dacă jucătoarele nu ştiau bine să stea în teren. Alţi părinţi cheltuie mult până când copii lor ajung la o echipă de Liga Naţională”, a precizat Tadici.

Chiar dacă de la CSS Zalău încă nu poate fi promovată nicio jucătoare spre HC Zalău, între cele două cluburi există o colaborare foarte bună.

“Avem dintotdeauna un protocol de colaborare cu CSS Zalău. Îi ajutăm, le plătim mese copiilor, plătim dubla legitimare dacă este cazul, oferim echipamente, mingi, chiar şi transport când nu reuşesc să se descurce cu o singură maşină. Chiar şi Primăria ajută CSS Zalău şi au nişte condiţii, care nu în multe locuri găseşti, iar de la ora 14.00 la 16.00, grupele de junioare folosesc gratuit sala sporturilor. Sper ca lucrurile să meargă mai bine pe viitor, iar acum că a venit şi Raluca Nicolae la CSS Zalău, catedra să se consolideze şi să aibă succes alături de Gabriela Munteanu şi Dan Pavel. Trebuie să mergem spre turneele semifinale şi chiar finale”, a încheiat antrenorul de la HC Zalău.

1515 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL