Connect with us

DIVIZIA A1

Paul Şomoi se transferă la altă echipă din Divizia A1


Chiar dacă fusese prezentat oficial la Zalău, mezinul formaţiei CS Volei Municipal va evolua în sezonul viitor la o altă echipă de pe prima scenă a voleiului românesc


În ultimii ani, Paul Şomoi (n. 14 iulie 1998) a fost unul dintre puţinii jucători originari din Zalău promovaţi la CS Volei Municipal. Când avea doar 18 ani, voleibalistul a semnat un contract pe patru ani cu campioana României din acel moment. Fiind doar un puşti, el nu a putut să emită pretenţii de a evolua în teren, acolo unde se afla un sextet plin de jucători valoroşi. Cu toate acestea, zălăuanul a putut ridica în vara anului 2017 trofeul de campion naţional, primind şi medalia de aur! Deşi nu prea a jucat în partidele oficiale, Paul Şomoi a putut acumula experienţă de la voleibalişti celebri, care cu siguranţă îl va ajuta în cariera sportivă, dar şi în viaţa de zi cu zi.

Încă de câteva luni, antrenorul Nikolay Jeliazkov l-a nominalizat în lotul pentru anul competiţional 2018 – 2019, iar preşedintele clubului chiar precizase în vară că lista de transferuri s-a închis. În aceste condiţii, Paul Şomoi rămânea cel puţin încă un sezon alături fosta campioană în care regăsim acum şi şase internaţionali! Jucătorul în vârstă de 20 de ani a şi prins câteva minute în turneele şi jocurile de pregătire. Mai mult, tânărul centru ce măsoară exact 200 de centimetri fusese prezentat oficial săptămâna trecută în evenimentul  realizat cu fast la Zalău cu ocazia Cupei Municipiului.

În weekend, situaţia voleibalistului s-a schimbat radical, deoarece el a ajuns la un acord cu nou-promovata VCM Piatra Neamţ, pentru care va evolua în noul sezon! “Pentru perioada rămasă din sezonul competiţional 2018 – 2019, preşedintele clubului ACS Volei Municipal Zalău – Vasile Cota, a aprobat solicitarea sportivului Şomoi Paul Cătălin de a fi împrumutat la echipa VCM Piatra Neamţ”, se anunţa duminică pe siteul oficial al clubului.

Şi antrenorul fostei campioane a confirmat plecarea tânărului jucător, precizând: “Paul Şomoi va fi împrumutat la Piatra Neamţ pentru tot sezon. Pentru el cred că această mutare este cea mai bună decizie, pentru că acolo va avea ocazia să joace mai mult. Sincer, la Zalău era dificil să evolueze”.

Aşa s-a şi întâmplat, deoarece sălăjeanul a ajuns în Moldova încă din cursul zilei de luni şi a luat pulsul de la noua formaţie. Zălăuanul ne-a spus şi primele impresii ale sale de sub Petricica. “Am venit la Piatra Neamţ sub formă la împrumut şi sper să evoluez mai mult în meciuri, pentru a acumula experienţă. Suntem un grup tânăr si împreună cu noii colegi sper să jucăm cât mai bine si să obţinem cât mai multe victorii”, a spus Paul Şomoi pentru Sportul Sălăjean.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1