Connect with us

FOTBAL

Interes mărit pentru Cupa Satelor din Sălaj


La competiţie dedicată juniorilor U 13 din mediul rural s-au înscris aproape 20 de echipe din Sălaj, care vor evolua în faza judeţeană pentru un loc ce va asigura calificarea în etapa regională organizată de FRF


De când Răzvan Burleanu este la conducerea Federaţiei Române de Fotbal, fotbalul juvenil a prins o altă culoare şi tot mai multe competiţii au luat fiinţă pentru ca juniorii să aibă unde să progreseze şi să prindă experienţă. Liga Elitelor la U 19 şi U 17  s-au bucurat de un real succes, iar din acest sezon s-a înfiinţat şi la U 15. Totodată, conducerea fotbalului românesc a pus accentul şi pe dezvoltarea fotbalului juvenil din mediul rural şi a fost înfiinţată Cupa Satelor, dedicată copiilor U 13 din satele şi comunele României. Competiţia este organizată de Federaţia Română de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi va debuta în această lună cu faza judeţeană.

Şi în Sălaj s-a văzut un mare interes, astfel că la startul fazei judeţene vor fi peste 20 de echipe. Fiecare echipă va putea avea în componenţă jucători născuţi după 1 ianuarie 2006, însă aceştia trebuie să provină din satul sau comuna din care face parte echipa respectivă. Totodată, în lot se vor regăsi şi fete. Se acceptă atât jucători legitimaţi, cât şi nelegitimaţi, însă fiecare junior va trebui să aibă viza medicală.

Şamşud, Chieşd, Nuşfalău, Valcău, Sîg, Horoatu Crasnei, Sălăţig, Crişeni, Pericei, Zimbor, Mirşid, Agrij, Buciumi, Năpradea, Hereclean, Bocşa, Someş Odorhei, Bălan şi Ileanda sunt echipele care s-au înscris până acum pentru faza judeţeană din Sălaj, dar numărul poate fi şi mai mare, având în vedere că înscrieri se mai pot face.

În zilele următoare urmează să se stabilească şi modul de desfăşurare al fazei judeţene, care se va organiza foarte probabil pe crietrii geografice. Faza judeţeană se va desfăşura în perioada octombrie 2018  – martie 2019, iar câştigătoarea se va califica în etapa regională, ce va avea loc în perioada aprilie – mai 2019. Câştigătoarele fazelor regionale se vor califica în etapa finală, programată în perioada 15 mai – 20 iunie 2019. Federaţia Română de Fotbal pune la bătaie şi premii consistente pentru primele trei clasate din faza finală.Lotul echipei câştigătoare, antrenorul şi primarul comunei de apartenenţă vor însoţi echipa naţională de fotbal a României cu ocazia unei partide disputate în deplasare, iar echipa câştigătoare de la Cupa Satelor beneficiează de transport, cazare, masă şi acces la meci, toate cheltuielile fiind suportate de către FRF. Loturile echipelor de pe locurile 2 – 3, împreună cu antrenorul şi primarul comunei de apartenenţă vor beneficia din partea FRF de o experienţă VIP cu ocazia unui meci disputat pe teren propriu de Naţionala României.

“Felicit Federaţia Română de Fotbal pentru proiectele pe care le are. Mă bucur că foarte multe comune au fost receptive şi s-au înscris pentru faza judeţenă din Sălaj. Este foarte benefic pentru copii şi sunt convins că mulţi dintre cei care vor evolua la Cupa Satelor se vor regăsi peste 3 – 4 ani la cluburi de juniori. Cu siguranţă, după această competiţie se vor găsi mulţi copii din mediul rural care vor face pasul spre o echipă de juniori sau de ce nu chiar mai sus. Este foarte important că şi judeţul Sălaj va avea aproximativ 20 de echipe în faza judeţeană”, ne-a declarat preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou, care săptămâna trecută a fost prezent la lansarea competiţiei, ce a avut loc la Muzeul Satului din Bucureşti, unde a fost prezentă conducerea FRF, în frunte cu preşedintele Răzvan Burleanu, dar şi selecţionerul Cosmin Contra.

“Sunt foarte bucuros că viziunea noastră strategică privind dezvoltarea fotbalului în mediul rural trece  într-o nouă etapă. După acţiunile de scouting din proiectele Transformă Uliţa în Stadion şi Performanţa Are Viitor, propunem un format competiţional atractiv prin Cupa Satelor. Astfel, am convingerea că vom regăsi peste ani jucători ai echipei naţionale care să mărturisească mândri că au început fotbalul în Cupa Satelor!”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Sursa foto. FRF

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL