Connect with us

DIVIZIA A1

Oficial. Campioana României s-a retras din Divizia A1!


Tricolorul Ploieşti, echipă ce a câştigat eventul în România în stagiunea trecută nu se va mai afla la startul sezonului 2018 – 2019, iar din motive financiare a decis să se retragă din toate competiţiile. Decizia a devenit şi oficială în cursul zilei de miercuri, cu doar 10 zile înainte de startul Diviziei A1


În sezonul 2017 – 2018, Tricolorul Ploieşti a fost cea mai bună echipă din România şi a câştigat atât campionatul, cât şi Cupa României. Problemele financiare au apărut imediat după terminarea campionatului, iar aproape toţi jucătorii importanţi au decis să părăsească echipa, doi dintre ei transferându-se la Zalău,  Cristian Bartha şi Philipp Kroiss. Şi antrenorul Sergiu Stancu a plecat în Grecia la Paok , iar formaţia prahoveană a rămas cu un lot foarte subţire.

În vară s-a luat decizia ca echipa să nu se înscrie în Liga Campionilor şi a mers în Cupa Challenge, dar până la urmă s-a renunţat la totul. Conducătorii au încercat să găsească soluţii pentru a redresa situaţia, însă nu s-a găsit sprijin financiar din partea autorităţilor locale şi judeţene, iar Tricolorul Ploieşti a anunţat oficial miercuri că se retrage şi din competiţiile interne.

În aceste condiţii, cu doar 10 zile înainte de startul campionatului, Divizia A1 rămâne cu 11 echipe şi pare greu de crezut că locul vacant mai poate fi ocupate de vreo formaţie din liga secundă!

Tricolorul Ploieşti urma să joace în prima etapă din campionat cu VCM Piatra Neamţ, iar în Cupa Challenge cu Levski Sofia.

 

 

1109 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1