Connect with us

TENIS DE MASA

CSM Zalău rămâne în top. Camelia Chira a cucerit două medalii la Naţionalele de junioare III!


Tenismena legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a cucerit medalia de aur la dublu fete şi a devenit vicecampioană naţională la simplu, continuând astfel tradiţia din precedentele două ediţii, în care Demjen Eszter şi Alesia Sferlea au devenit duble medaliate


Cel puţin la nivel de copii, Sălajul rămâne o forţă a tenisului de masă din ţara noastră. Astfel, cel puţin în ultimii doi ani, reprezentantele de la CSM Zalău au revenit acasă cu medalii strălucitoare la Campionatele Naţionale de 8-10 ani.

Astfel, anul 2016 a fost unul de… aur pentru valoroasa Demjen Eszter, deoarece eleva lui Victor Puie a deveni campioană naţională atât la simplu, cât şi la dublu fete!

Mai apoi, anul trecut, Alesia Sferlea a cucerit medalia de aur la dublu fete, pentru ca la individual tenismena originară din Oradea să cucerească medalia de argint.

Aceeaşi performanţă a fost realizată în anul 2018 de Camelia Chira. La ediţia din acest an a Naţionalelor de juniori III (cat. 8 – 10 ani), desfăşurată în perioada 28 – 30 septembrie la Câmpulung, sportiva legitimată la CSM Zalău a devenit campioană naţională la dublu fete, pentru ca la individual ea să devină vicecampioană naţională!

Născută la Baia Mare, noua senzaţie de la CSM Zalău îşi are rădăcini şi în judeţul Sălaj, deoarece bunica din partea tatălui ei este din satul Cliţ (comuna Băbeni).

Firava, dar foarte ambiţioasa sportivă, se antrenează de ani buni în capitala Maramureşului sub îndrumarea antrenorului Andrei Borşi, dar de un an şi jumătate încoace Camelia Chira este pregătită de antrenorul Victor Puie.

De fapt, după legitimarea la CSM Zalău, sportiva a avut un salt valoric şi competiţional foarte mare. Pentru această afirmaţie putem lua în calcul şi locul secund câştigat în luna iunie la Paleta de Argint de la Bistriţa!

Trebuie precizat însă şi aportul părinţilor, mai ales al tatălui, cel care a susţinut-o şi dus-o la zeci de competiţii la nivel de amatori, fapt care în timp i-au prins foarte bine.

A ratat convocarea la lotul naţional

După toate aceste frumoase rezultate, Camelia Chira a fost propusă pentru lotul naţional de perspectivă, care în aceste zile s-a reunit la Constanţa.

Din cauza unor probleme ce nu ţin de valoare, ea nu a putut participa la acţiunea Naţionalei.

Oricum, timpul este de partea ei şi – cu multă ambiţie, tenacitate şi muncă serioasă – proaspăta dublă medaliată va putea fi nelipsită de la loturile naţionale.

În final, să precizăm faptul că – la Naţionalele de la Câmpulung – Sălajul a mai fost reprezentat de patru sportivi de la CSM Zalău.

Demjen Kata, nimeni alta decât sora mai mică a fostei campioane naţionale Demjen Eszter, s-a clasat pe locul nouă, pentru ca Raisa Cotoi (9 ani) să câştige un meci la prima participare la un Campionat Naţional.

În fine, Matei Pop şi Maria Viman s-au oprit pe tabloul de primii 32.

”Rezultatele realizate de Camelia Chira la Naţionale reprezintă o performanţă notabilă, dar la care ne aşteptam. De fapt, noi speram chiar la primul loc în concursul de simplu, dar eleva mea a fost răcită cu o săptămână înaintea competiţiei, iar acest lucru s-a simţit în jocul ei. Oricum, performanţa este una foarte bună, pentru care sportiva merită felicitări. Am văzut la ea implicare şi dăruire. Mulţumiri tuturor şcolilor în care învaţă aceşti minunaţi copii, precum şi celor care într-un fel sau altul îi ajută, precum grupul de firme Athos, SC Ianus şi alţii”, ne-a declarat antrenorul Victor Puie.

Urmează Cupa României, chiar la Zalău!

Următoarea competiţie pentru tesnimenii din Sălaj se va desfăşura tocmai în oraşul de la poalele Meseşului, în perioada 11 – 14 octombrie.

Este vorba de Cupa României la juniori III, competiţie împărţită în două categorii: categoria 8 – 10 ani (11 – 12 octombrie) şi categoria 11 – 12 ani (13 – 14 octombrie).

Întrecerile sportive se vor desfăşura la Sala de sport a Liceului Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău, iar la start se vor afla 20 de sportivi sălăjeni, 17 de la CSM Zalău şi 3 de la CSS Zalău.

Mai multe pe acest subiect în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 octombrie.

1678 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS DE MASA