Connect with us

FOTBAL

Arbitru bruscat, prins de gât și lăsat fără fluier


Momente groaznice la Zimbor, acolo unde un jucător originar din judeţul Cluj l-ar fi lovit pe centralul partidei cu Agronova Dragu, după care l-ar fi prins de gât, l-a doborât la pământ pe arbitru şi l-ar fi târât pe jos ca pe un animal!?! Totodată, agresorul i-a sustras fluierul, astfel că tânărul cavaler al fluierului a fost obligat să întrerupă definitiv jocul printr-un gest cu mâinile. Arbitrul a făcut plângere la poliţie, dar este decis să îl acţioneze în instanţă pe violentul fotbalist


Începutul de sezon în Sălaj a fost destul de liniştit, dar incidentele de pe terenurile de fotbal au revenit odată cu etapa de duminică. Astfel, derby-ul zonal dintre Rapid Zimbor şi Agronova Dragu din Seria EST a Ligii a V-a a fost întrerupt în minutul 75, după ce arbitrul a fost agresat de un jucător…

Beneficiind de un lot competitiv şi cu mai mulţi jucători originari din judeţul Cluj, Rapid Zimbor vrea să câştige primul loc în serie şi să promoveze în Liga a IV-a. În prima etapă, gruparea condusă de însuşi primarul Gabriel Mureşan a primit un “duş rece” la Băbeni (3 – 0), dar şi-a revenit rapid şi a câştigat următoarele patru meciuri consecutive.

Duminică, în etapa a VI-a, Rapidul a primit vizita vecinilor de la Agronova Dragu, iar jocul s-a desfăşurat fără probleme, deşi gazdele au fost nemulţumite de mai multe ori de deciziile arbitrilor, solicitând printre altele şi două-trei lovituri de la 11m. Probabil că frustrarea gazdelor a venit şi din faptul că golul a întârziat să vină.

Totuşi, în minutul 70, echipa din Zimbor a deschis scorul prin Mihai Tilincă, dar bucuria a fost foarte scurtă, deoarece Agronova a egalat la nici un minut distanţă.

Partida s-a terminat în minutul 75

Nervii din tabăra gazdelor au răbufnit în minutul 75, când jucătorul Marian Silaghi (33 ani) a protestat vehement la o decizie a arbitrului Nicuşor Pop. “Centralul” partidei l-a avertizat cu cartonaşul galben pe fotbalistul originar tocmai din Cluj. Cum acesta mai avea un galben, a fost eliminat! În acel moment, clujeanul şi-a pierdut cumpătul şi a tăbărât asupra arbitrului pe care l-ar fi lovit violent cu podul palmei în figură.

Aceasta nu a fost totul, deoarece agresorul a continuat să îl îmbrâncească pe arbitrul în vârstă de doar 23 de ani. Mai mult, oficialul meciului ar fi fost prins de gât şi doborât la pământ, iar apoi ar fi fost târât câţiva metri pe jos ca un animal!? Totodată, Marian Silaghi i-a smuls din mână fluierul, iar violenţele s-au terminat doar în momentul în care au intervenit coechipierii jucătorului.

După ce a fost salvat, arbitrul a încercat să fluiere finalul jocului, dar nu a putut face acest lucru deoarece rămăsese fără fluier!? În aceste condiţii, centralul întâlnirii şi-a arătat decizia printr-un gest cu mâinile, după care a anunţat căpitanii de echipă că partida a fost întreruptă definitiv.

Mai apoi, brigada de arbitri a încercat să se adăpostească în maşina cu care veniseră la Zimbor, deoarece la teren nu există vestiare. În drum spre maşină, oficialii au întâlnit o patrulă de poliţie căreia i-au solicitat protecţie, cu atât mai mult cu cât unii dintre spectatori începuseră să fie iritaţi şi să înjure.

Într-un final, arbitrii şi observatorul Leontin Moga – nimeni altul decât secretarul AJF Sălaj, au fost însoţiţi până la Postul de poliţie din Zimbor, acolo unde arbitrul Nicuşor Pop a făcut o plângere, în timp ce asistenţii săi – Patric Goie şi Alexandru Pop – au mărturisit oamenilor legii tot ce s-a întâmplat.

De precizat că şi un adversar de la Agronova Dragu a precizat sub protecţia anonimatului că jucătorul Rapidului l-a bruscat şi l-a târât pe arbitru câţiva metri, precizând însă şi faptul că formaţia din Zimbor trebuia să primească trei lovituri de la 11m!

Liviu Ciuca – preşedinte Rapid Zimbor: “Rog pe cei care conduc AJF Sălaj să îi retragă fluierul acestui arbitru!”

De cealaltă parte, delegatul echipei Rapid Zimbor spune că lucrurile nu s-au petrecut tocmai aşa.

“A fost o permanentă tensiune la acest meci creată de către centralul Nicuşor Pop, care nu ar fi trebuit să tolereze intrările criminale ale celor de la Dragu. Din cauza acestui aşa zis arbitru, spiritele s-au aprins în minutul 75, când la un atac al echipei Rapid Zimbor un fundaş advers a avut o intrare barbară, însă arbitrul nu a dictat nimic. Un coleg a solicitat fault şi cartonaş galben, iar arbitrul a crezut că protestele au venit de la Marian Silaghi, cel care avea deja un galben şi i l-a arătat şi pe al doilea, eliminându-l gratuit. Iritat de numeroasele greşeli care au culminat cu eliminarea greşită, jucătorul a avut o ieşire nervoasă, l-a bruscat pe central şi i-a tras fluierul din gură. Vreau să menţionez că până în acel moment arbitrul Nicuşor Pop nu ne-a acordat patru lovituri de la 11m, care au fost clare ca lumina zilei, unele pentru faulturi, altele pentru henţuri. Din cauza faptului că jocul a fost lăsat foarte liber şi din cauza intrărilor de karate ale oaspeţilor, am pierdut doi jucători, Adrian Popescu – contuzie gravă la piciorul drept şi Răzvan Cucerzan – cap spart şi uşor comoţionat. După acest meci, toţi mijlocaşii şi atacanţii de la Zimbor au vânătăi şi contuzii la picioare. Faza cu pricina s-a petrecut în dreptul băncii noastre de rezerve şi am văzut cu toţii că jucătorul nostru nu l-a lovit aşa cum susţine centralul partidei. Vreau să trag un semnal de alarmă că dacă la meciurile cu miză, cum a fost cel cu Dragu, nu se trimit arbitri experimentaţi, vor apărea mulţi jucători accidentaţi. De asemenea, ţin să menţionez că niciun suporter nu a intrat pe teren să facă scandal. Clubul nostru va cere ca acest arbitru pe nume Nicuşor Pop să nu mai oficieze partidele noastre. Rog pe cei care conduc AJF Sălaj să nu mai trimită arbitri neexperimentaţi la meciurile cu miză, iar ca acest arbitru să-i fie retras fluierul deoarece nu merită să arbitreze. Cred că este cel mai slab arbitru pe care l-a întâlnit în viaţa mea de conducător, dar şi de sportiv”, ne-a declarat Liviu Ciuca, preşedintele de la Rapid Zimbor.

Oricum, arbitrul este decis să îl acţioneze în instanţă pe jucătorul Marian Silaghi, iar în acest sens Nicuşor Pop va merge la medicul legist, pentru certificat medico-legal.

În cursul zilei de marţi, la sediul AJF Sălaj a avut loc şi şedinţa Comisiei de Discipină, în care a fost analizat şi respectivul caz.

Am solicitat şi noi deciziile date, dar tot ce s-a putut comunica – cel puţin deocamdată – a fost scorul omologat la masa verde (scor 0 – 3).

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL