Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. Recital de karate la Ileanda


Cupa “Vulturii” de taekwondo tradiţionala a avut loc sâmbătă, în sala de sport a Liceului Tehnologic “Ioachim Pop”, fiind 117 participanţi


Sâmbătă, 22 septembrie, la Ileanda a avut loc un recital de karate, având în vedere că în sala de sport a Liceului Tehnologic “Ioachim Pop” a avut loc cea de-a treia ediţie a Cupei “Vulturii”, competiţie organizată de Clubul Sportiv Vulturii Dej, club ce are deschisă la Ileanda o secţie de taekwondo tradiţional.

Tot de taekwondo tradiţional a fost organizată şi competiţia din comuna sălăjeană, la care au participat nu mai puţin de 117 sportivi, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, de la şase cluburi din judeţele limitrofe, CS Co-Dank Floreşti, CS G-Baek Baia Mare, CS Gi-Do Baia Mare, Impact Cluj Napoca, Ardealul Cluj-Napoca şi clubul organizator, CS Vulturii Dej, care a participat la competiţie cu un lot format în mare parte din sportivi de la secţia din Ileanda.

“Competiţia a avut loc sâmbătă, în sala de sport a Liceului din Ileanda, a fost una dintre cele trei competiţii de TaeKwon-Do Tradiţional, o ramură de sport ce se doreşte a fi introdusă în România. Aceasta era una dintr-o serie de trei la care Ministerul trebuie să vină să facă vizionări, în urma unei scrisori de conformitate pe care ne-au dat-o ei”, ne informează Fodor Ambrozie, membru în Comitetul de organizare.

Competiţia s-a desfăşurat pe două ringuri, la două probe de concurs, o probă de kata şi o probă de tehnici speciale, o formă de competiţie specifică taekwondo prin care sportivul trebuie să sară la o anumită  înălţime să doboare o scândură, cu mai multe tipuri de tehnici, în cazul acesta trei tehnici.

Cu un lot format în majoritate de sportivi din Ileanda, CS Vulturii Dej a ieşit detaşat pe locul 1 în clasamentul cluburilor, având cel mai bun punctaj din competiţie.

Să specificăm faptul că echipele au primit puncte după cum urmează: pentru o medalie de aur se primeau 7 puncte, pentru o medalie de argint 3 puncte şi pentru o medalie de bronz un punct. Taekwondo Tradiţional, proba pe care o promovează CS Vulturii Dej, inclusiv la secţia din Ileanda, va fi o probă olimpică în 2020.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE