Connect with us

Ştiri din Sălaj

Tânărul decedat în Munții Făgăraș era voluntar SMURD


Croit în viaţă ca şi un salvator de vieţi, şimleuanul Szabolcs Kovacs era student la medicină, dar şi voluntar SMURD, în aşteptarea unei cariere strălucite. Dacă în ultimii ani el a acţionat cu succes în mai multe acţiuni de salvare, de data aceasta a fost victima. Şi, unde? Tocmai pe munte, considerat de Szabi ca a doua lui casă


Blocat luni seara pe Şaua Caprei, undeva la cota 2.000, tânărul în vârstă de 22 de ani din Sălaj a intrat în şoc hipotermic, apoi în stop cardio-respirator.

Într-un final, sălăjeanul în vârstă de 22 de ani a fost preluat de salvamontişti şi jandarmii montani, alături de tânăra care îl însoţea.

Transportat cu ambulanţă la un spital din Sibiu, bărbatul nu a mai putut fi salvat şi în cursul zilei de marţi acesta a murit.

Destinul a fost unul crunt pentru tânărul din Sălaj care era chiar un salvator de vieţi!

În vârstă  de 22 de ani, șimleuanul Szabolcs Kovacs era student în anul IV la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, dar şi voluntar SMURD.

Nu o dată, studentul din Şimleu Silvaniei s-a implicat în acţiuni în care au fost salvate vieţi omeneşti, fie la Spitalul Orășenesc “Prof. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei, fie la spitalul din Târgu Mureș.

De data aceasta, Szabi – după cum îi spuneau prietenii – a fost victima şi din păcate el nu a putut fi salvat…

Destinul chiar a fost unul crunt, deoarece şimleuanul s-a stins din viaţă tocmai pe munte, cel care era ca o a doua casă.

Colegii lui Szabi de la Organizaţia Studenţească de Medicină de Urgenţă (OSMU) sunt total îndureraţi despre pierderea unui camarad cu suflet mare.

Pe pagina oficială a organizaţiei, echipa OSMU a postat şi un mesaj de despărţire:

Este extrem de dureros când tocmai cei care își dedică viața pentru a o salva pe o altora pleacă dintre noi. Din păcate, astăzi colegul nostru, Szabolcs Kovacs, ne-a părăsit.

Este dificil să mai putem spune ceva. Și este și mai greu când este vorba de Szabi, cel care era mereu cu zâmbetul pe buze, mereu gata să dea o mână de ajutor. Cu toții l-am cunoscut ca fiind extrem de pasionat de ceea ce făcea și plin de entuziasm. Dedicat voluntariatului, a făcut tot ceea ce a putut pentru a-și clădi o carieră frumoasă. Viața însă a avut alte planuri cu el… inima lui a încetat să bată, în munți, a doua lui casă…

Ai plecat dintre noi mult prea devreme, însă te vom păstra în sufletele noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace!

Rămas bun, prieten drag!

Condoleanțe familiei!

Echipa OSMU.

Şi pe contul personal de Facebook, mesajele curg, care de care mai tulburătoare.

Dumnezeu lucrează pe căi misterioase. Nu înţeleg de ce a trebuit să plece mai devreme, dar, din păcate, s-a întâmplat. Trebuie să fi fost nevoie de tine în rai. Pentru că el a fost un om minunat, întotdeauna vesel, amabil, de ajutor. Minte ascuţită. Ar fi putut să se ocupe de facultatea de medicină, dar s-a simţit ca şi cum ar fi fost mai aproape de pacienţi ca asistent. A fost plăcut să vorbesc cu el după ore, să-l ascult vorbind cu entuziasm despre ceea ce a văzut. La revedere, Sabi, fă-ţi călătoria uşoară şi relaxantă”, a scris Kovacs Judit din Târgu Mureş.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj