Connect with us

Ştiri din Sălaj

TRAGEDIE. Un sălăjean de 22 de ani a decedat în Munții Făgărașului


Surprins de frig și de zăpada care s-a abătut asupra ţării noastre odată cu aerul polar ce a pus stăpânire pe România, un turist din Sălaj a intrat întâi în şoc hipotermic, iar apoi în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul nu a mai putut fi salvat


De câteva zile, asupra ţării noaste s-a abătut un val de aer polar, care a făcut ca temperaturile din termometre să scadă vertiginos.

La munte, s-au înregistrat temperaturi chiar sub zero grade şi a nins. Astfel, mulţi turişti au fost surprinşi de această vreme câinoasă.

Din păcate, un tânăr din Sălaj a fost victimă a acestui regim de temperatură.

Aventurat în Munții Făgărașului, bărbatul în vârstă de 22 de ani, alături de o tânără, au rămas luni seara blocaţi pe Şaua Caprei, la minus 7 grade.

Într-un târziu, cei doi au fost reperaţi , iar salvamontiştii din Sibiu şi Argeş şi jandarmii montani din zona Lacului Bâlea i-au coborât la Cabana Bâlea Lac, de unde au fost preluaţi de ambulanţă şi duşi la un spital din Sibiu.

Azi, tânăra se afla în stare stabilă, conştientă, dar cu degerături la mâini.

Din păcate, turistul a intrat mai întâi în şoc hipotermic, apoi în stop cardio-respirator.

Adrian David, şeful Salvamont Sibiu a precizat că cei doi tineri au îndurat condiţii meteo extrem de dure.

Din ciuda eforturilor făcute de doctorii din Sibiu, tânărul s-a stins din viaţă.

“De azi noapte până acum am avut trei solicitări, pentru că ieri după amiază a început să cadă lapovița, apoi s-a întețit viscolul. La ora 9.00 am primit o solicitare de la Salvamont Sibiu cu privire la un tânar de 22 de ani, voluntar la Smurd Mureș care a făcut hipotermie, pentru a-i ajuta. Din păcate nu s-a mai putut face nimic. Sfătuim toți turiștii care vor să vină pe raza Transfăgărașan, indiferent de porțiunea din Argeș sau din Sibiu, să fie echipați corespunzător, să renunțe la adidașii de alergare și să nu se aventureze pe trasee lungi, in Argeș și in Sibiu a nins”, a declarat Adrian Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

10529 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj