Connect with us

FOTBAL

Darius Marincaş, un nou sălăjean la “U” Cluj


După ce în ultimii ani la gruparea “şepcilor roşii” au făcut pasul mai mulţi tineri promiţători din Sălaj, în această vară a venit rândul unui tânăr de 15 ani din comuna Ileanda să ajungă în curtea alb-negrilor


Judeţul Sălaj nu a dus niciodată lipsă de talente în ceea ce priveşte fotbalul, însă, din păcate, mulţi dintre aceştia au îndeplinit o zicala: “te-ai născut talent şi ai murit speranţă”.

Totuşi, printre cei care au confirmat la cel mai înalt nivel, putem să-i enumărăm în prezent pe Gabriel Vaşvari, Bogdan Unguruşan, Vlad Morar sau Liviu Antal, precum şi tineri promiţători care au ajuns la echipe din Liga a II-a, precum Vlad Opriş, Alexandru Cherecheş sau Romario Rus.

Sigur, aici putem să-i enumărem şi pe Alex Băican, Adrian Micaş sau Iustin Ardelean, alţi tineri de perspectivă ai judeţului.

Ultimii doi au au trecut pe la “U” Cluj, de cea mai iubită echipă din Ardeal aparţinând alţi doi sălăjeni, portarii Rareş Pop şi Andrei Pop.

Ei bine, începând din această vară, la “U” Cluj a ajuns încă un sălăjean de perspectivă.

Este vorba despre Darius Marincaş (n. 3 ianuarie 2003), originar din comuna Ileanda.

Tânărul a început fotbalul la CS Atletic Zalău, după care la doar 15 ani a ajuns să evolueze pentru echipa de seniori din comuna natală în Liga a IV-a.

În vară, acesta şi-a încercat norocul şi a mers în probe la “U” Cluj, iar clujenii au rămas impresionaţi de calităţile sale şi l-au oprit în lot pe sălăjeanul nostru, care acum face parte din lotul echipei de republicani B, alături de care speră să se califice în Liga Elitelor U17.

Tânărul sălăjean poate evolua fundaş dreapta, precum şi mijlocaş sau extremă în aceeaşi bandă, iar jucătorii lui preferaţii sunt Nicuşor Stanciu şi Gareth Bale.

Să spunem că acesta a avut parte şi de un debut de vis la “U” Cluj. A intrat după pauză în meciul cu LPS Satu Mare şi a reuşit să deschidă scorul, într-un meci câştigat până la urmă cu 2 – 0 de “U”.

“Am început fotbalul la CS Atletic Zalău, după care am debutat la echipa mare de la CS Ileanda în Liga a IV-a.  Totuşi, mi-am dorit mai mult şi în vară am ajuns la “U” Cluj care este echipa mea de suflet. Este o onoarea pentru mine că am ajuns aici. Îmi doresc să debutez într-o zi în echipa mare, este visul meu”, ne-a declarat Darius Marincaş.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 septembrie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL