Connect with us

Ştiri din Sălaj

O tânără adoptată în Suedia îşi caută mama şi fraţii din Sălaj


Silvia Talpă este o tânără din Sălaj, care la vârsta de trei anişori a fost adoptată de o familie din  Suedia. Acum, ea vrea să îşi cunoască mama şi fraţii din comuna Marca


La fel ca şi mulţi alţi români adoptaţi de familii din străinătate, Silvia Talpă a făcut un apel cu ajutorul pagina de Facebook “The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, pentru a-şi găsi familia din România.

Instituționalizată când avea trei ani, fetiţa a ajuns la Centrul de Plasament din Cehu Silvaniei, iar de acolo a ajuns în Suedia, fiind înfiată de o familie nordică.

După mai bine de două decenii, tânăra a decis să îşi caute mama biologică, dar şi fraţii, care locuiau în comuna Marca din judeţul Sălaj.

Cu ajutorul respectivei pagini de Facebook, care a fost creată cu scopul de a ajuta reîntregirea familiilor despărţite la scurt timp după Revoluţia din 1989, Ana a postat un mesaj şi chiar un apel către toţi cei care o pot ajuta să îşi revadă familia din România.

“SALUTĂRI DIN SUEDIA!!
Am fost adoptată din județul SĂLAJ, România. Numele meu a fost TALPA SILVIA, născută la data de 30 decembrie 1992 în localitatea MARCA. Trei ani mai târziu am fost instituționalizată în Leagănul de copii Cehu Silvaniei. Sunt în căutarea mamei mele biologice, TALPA ANA. În acea perioadă locuia în MARCA și în concubinaj cu Mureșan Mihai. Din documentele mele de adopție mai reiese că am foarte mulți frați de mamă, dar nici o mențiune de numele și vârstele acestora. Îmi doresc foarte mult să îi cunosc!! Vă rog foarte mult să DISTRIBUIȚI anunțul meu, poate va ajunge să fie văzut și în satul meu natal și așa voi reuși a-mi cunoaște mama și frații. Mulțumesc foarte mult!!”, este mesajul tinerei în vârstă de 25 de ani care acum are cetăţenie suedeză.

Imediat după ce s-a făcut această postare, mesajele au curs, unul dintre ele venind tocmai de la primarul comunei Marca, Ioan Şumălan, cel care şi-a anunţat intenţia de a-o ajuta în demersul ei.

“Sunt Ioan Şumălan, primarul comunei Marca. Vă spun şi eu ca sunteţi la un pas de a vă cunoaște mama biologică. Mama dumneavoastră locuiește și acum în comuna Marca. Vreau să vă asigur de tot sprijinul şi implicarea noastră astfel încât demersul dumneavoastră să aibă finalul dorit, acela de a va întâlni si cunoaște mama si frații”, a precizat primarul comunei.

De precizat că un caz asemănător a mai avut loc recent în Sălaj. Tot cu ajutorul respectivei pagini de Facebook, un tânăr din comuna Nuşfalău înfiat de o familie din Norvegia şi-a găsit  mama.

Din păcate, cea care i-a dat viaţă s-a stins din viaţă înainte ca cei doi să se revadă, fiind accidentată mortal într-o parcare din Şimleu Silvaniei.

 

 

 

 

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj