Connect with us

Feminin

AFC Universitatea Galaţi a debutat cu o victorie categorică în Liga 1 Feminin. REZULTATELE meciurilor restante din prima etapă


Gruparea gălăţeană a făcut spectacol pe teren propriu, la debutul pe prima scenă a fotbalului feminin din România şi s-a impus la patru goluri diferenţă în faţa celor de la CSŞ Târgovişte


Anul trecut, AFC Universitatea Galaţi făcea legea în Seria 1 din Liga a II-a Feminin, iar gruparea din oraşul de pe Dunăre reuşea să câştige la pas campionatul, obţinând astfel promovarea în elita fotbalului feminin românesc.

Deşi prima etapă din Liga 1 Feminin a fost programată în 8 septembrie, nu mai puţin de trei partide au fost amânate pentru data de 19 septembrie, printre care şi duelul dintre echipa nou-promovată din Galaţi şi CSŞ Târgovişte, deţinătoarea trofeului Cupei României.

După ce Independenţa Baia Mare – cealaltă echipă nou-promovată, a cedat împotriva celor de la Heniu Prundu Bârgăului, Universitatea nu a dorit să aibă aceeaşi soartă la debutul în Liga 1 şi gălăţencele au început foarte motivate duelul cu CSŞ Târgovişte, o echipă care în această vară şi-a pierdut una dintre cele mai bune jucătoare din sezonul trecut, Mihaela Merlan, care a ajuns la Heniu Prundu Bârgăului.

Împinse de la spatele de entuziasmul debutului, precum şi de dorinţa şi ambiţia succesului, gazdele au deschis scorul în prima repriză, acest avantaj minim păstrându-se până la pauză. După reluarea jocului, fotbalistele grupării gazdă “s-au dezlănţuit” şi au mai marcat de alte trei ori, obţinâd astfel un succes categoric la debutul pe prima scenă a fotbalului feminin din România.

O victoria clară a obţinut şi campioana “U” Olimpia Cluj în Banat, la Fortuna Becicherecu Mic, grupare cu pretenţii în acest sezon. Timişorencele au început bine jocul şi au rezistat mai bine de 40 de minute presiunii puse de campioane. În cele din urmă, însă, apărarea gazdelor a cedat, iar în partea secundă, “U” Olimpia Cluj s-a desprins pe tabela de marcaj, impunându-se în cele din urmă la o diferenţă categorică.

În ultima partidă restantă din etapa I din Liga 1 Feminin, “campioana egalurilor” din sezonul trecut, Universitatea Alexandria a debutat cu dreptul în noua stagiune şi s-a impus la scor în faţa celor de la Asociaţia “Fotbal Club Fair-Play” Bucureşti.

Sursa foto: Cătălin Rădulescu / Monitorul de Galaţi


Rezultatele meciurilor restante din etapa I din Liga I Feminin:

Fortuna Becicherecu Mic – “U” Olimpia Cluj 0 – 5

Universitatea Galaţi – CSŞ Târgovişte 4 – 0

Universitatea Alexandria – Asociaţia “Fotbal Club Fair-Play” 4 – 0


 

831 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin