Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, misiune dificilă pe terenul liderului


Gruparea zălăuană are parte de o deplasare grea în cadrul etapei a IV-a, urmând să joace la SCM Rm. Vâlcea, o formaţie ce este pe val după ce a câştigat toate jocurile de până acum şi a învins atât campioana CSM Bucureşti, cât şi vicecampioana SCM Craiova


Joi, ora 18.00, Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea: SCM Rm. Vâlcea – HC Zalău

După trei etape, HC Zalău este în grafic, astfel că după remiza de la Galaţi şi victoria de pe teren propriu cu Dunărea Brăila, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici are 4 puncte şi ocupă locul 8 în clasament, având acelaşi punctaj precum ocupanta locului 6 care este Minaur Baia Mare.

Formaţia zălăuană nu a avut multe zile la dispoziţie pentru a savura prima victorie din Liga Naţională, deoarece la patru zile distanţă o aşteapt un alt joc, de data aceasta unul foarte dificil, în deplasare la Rm. Vâlcea.

În cadrul etapei a IV-a, gruparea de sub Meseş întâlneşte cea mai în formă echipă din Liga Naţională, este vorba de SCM Rm. Vâlcea. Cu transferuri de marcă făcute în vară, cu jucătoare cu experienţă chiar şi din străinătate precum Samara Da Silva (Brazilia), Marta Lopez Herrero (Spania), Petra Blazek (Austria), Iryna Glibko (Ucraina), Alicia Fernandez Fraga (Spania), Natallia Vasileuskaya (Belarus) sau Marija Petrovic (Serbia), gruparea din Zăvoi are mari pretenţii de la acest sezon în care vizează la o medalie.

Deocamdată, echipa antrenată de Florentin Pera este pe drumul cel bun şi are trei victorii în primele trei etape. Urmaşa Oltchimului a câştigat în debutul acestui campionat cu Dunărea Brăila, cu vicecampioana SCM Craiova şi în deplasare la nou-promovata Minaur Baia Mare, dar poate cel mai savuros şi important succes a fost cel din Supercupa României, când SCM Râmnicu Vâlcea a învins campioana CSM Bucureşti şi a câştigat primul trofeu.

Având în vedere investiţiile care s-au făcut la Vâlcea şi cele care s-au făcut la Zalău, având în vedere şi jucătoarele care se află de-o parte şi de cealaltă, fără doar şi poate, SCM Rm. Vâlcea este favorită.

Pentru HC Zalău este mai important jocul din etapa a V-a, de pe teren propriu cu CSM Roman, însă şi la Vâlcea, elevele lui Tadici vor să facă o figură frumoasă şi dacă au ocazia să obţină chiar un rezultat pozitiv. În sezonul trecut, meciurile dintre cele două echipe au fost disputate.

La Vâlcea, gazdele s-au impus cu 30 – 26, iar în retur, jocul de la Zalău s-a încheiat la egalitate, 26 – 26. Partida dintre SCM Rm. Vâlcea şi HC Zalău se dispută joi, de la ora 18.00, în Sala Traian şi va fi arbitrată de o brigadă din Gorj, formată din Anton Drăgănescu şi Adrian Eremia, în timp ce observator FRH a fost delegat Gheorghe Năsturel din Caraş-Severin.

 

968 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL