Connect with us

FOTBAL

Romario Rus, după ce a marcat cu “U” Cluj: “Mă bucur că am reuşit să înscriu împotriva unei echipe bune”


Sălăjeanul nostru a înscris pentru ACS Fotbal Comuna Recea în jocul pe care maramureşenii l-au disputat în Cupa României în compania “şepcilor roşii”. Atacantul originar din comuna Rus a marcat pentru 1 – 1, scor cu care cele două echipe au intrat la cabine


După desfiinţarea echipei Olimpia Satu Mare, sălăjeanul Romario Rus ajungea în curtea celor de la ACS Fotbal Comuna Recea, formaţie în tricoul căreia a evoluat în returul sezonului trecut.

Deşi la gruparea sătmăreană evolua mijlocaş central, odată ajuns la gruparea maramureşeană, antrenorul Romulus Buia i-a schimbat poziţia din teren şi l-a folosit pe post de atacant. Calităţile sale evidente au ieşit repede la iveală, iar sălăjeanul a marcat gol după gol pentru ACSF Comuna Recea, ajutându-şi echipa să termine pe locul secund în Seria a V-a din Liga a III-a, în spatele celor de la “U” Cluj.

Deşi în vară a purtat discuţii cu mai multe echipe, Romario a optat pentru continuitate şi în acest sezon, iar în primele patru etape din Liga a III-a, gruparea din comuna Recea se află pe locul 3, cu 9 puncte acumulate, singurul joc pierdut fiind cu vecinii de la Minaur Baia Mare.

Totuşi, cei de la Recea şi-au luat revanşa în Cupa României, reuşind să treacă de gruparea băimăreană, pentru a se lupta cu “U” Cluj pentru calificarea în 16-imile “competiţiei surprizelor”.

Meciul s-a desfăşurat pe Stadionul Comunal din Recea, în prezenţa a aproximativ 1.000 de spectatori, peste 100 venind chiar din Cluj-Napoca pentru a-şi susţine favoriţii. În acest joc, antrenorul Romulus Buia a contat atât pe Romario Rus, cât şi pe Adrian Micaş încă de la început, cei doi fiind chiar integralişti. Mai mult, primul i-a răsplătit încrederea antrenorului cu un gol.

După ce “U” Cluj a deschis scorul, Romario i-a furat mingea portarului Cosmin Dur-Bozoancă şi a restabilit egalitatea, 1 – 1 fiind şi scorul primei reprize.  După pauză, însă, echipa din Recea a căzut fizic, iar “U” Cluj s-a impus cu 3 – 1, calificându-se în 16-imile Cupei României.

Cu toate acestea, prestaţia celor doi sălăjeni a fost una apreciată de toată lumea şi poate în viitor îi vom putea vedea pe cei doi în tricoul celor de la “U” Cluj, având în vedere că ambii au calităţi pentru a evolua la un nivel superior celui din Liga a III-a, iar în vară când împrumutul lui Micaş va expira, acesta poate se întoarce la “U”, împreună cu Romario Rus. De ce nu?

„Mă bucur că am reuşit să înscriu împotriva unei echipe bune cum este U Cluj, dar din păcate nu am reuşit să ne calificăm în faza următoare a Cupei României. Eu zic că a fost un joc bun al echipei noastre, cu ocazii mari la poarta clujenilor, se pare că ne-a lipsit şansa. U Cluj are jucători cu experienţă şi ne-au penalizat în repriza a doua, cu toate că erau în inferioritate numerică. Acum, dacă tot am ieşit din Cupă, eu îmi doresc să joc tot mai bine şi să câştigăm cât mai multe meciuri în campionat astfel încât la finalul sezonului să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Romario Rus, pentru Sportul Sălăjean.

2117 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL