Connect with us

TENIS

Eric Verdeş, în optimi la un turneu din Croaţia


Tenismenul sălăjean a avut un parcurs bun la competiţia desfăşurată în oraşul Vrsar, fiind eliminat în optimi chiar de favoritul numărul 1 şi cel care avea să ajungă în finală


În ultima perioadă, Eric Verdeş a participat tot mai mult la turnee internaţionale, iar talentatul tenismen a reuşit să strângă suficiente puncte, care să-i permită să participe direct pe tabloul prinicpal al viitoarelor competiţii organizate sub egida Tennis Europe. De altfel, la începutul acestei luni, Eric Verdeş a reuşit să urce pentru prima dată pe podium la o competiţie internaţională, odată cu participarea la Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open Under 14.

Verdeş, alături de Artem Dzhurdzha a reuşit să câştige locul 1 în competiţia de dublu, iar pe tabloul individual, sălăjeanul s-a oprit în sferturi de finală.

După prestaţia bună de la turneul din Slovenia, Eric Verdeş a participat în perioada 10 – 15 septembrie la un alt turneu internaţional, este vorba despre Maistra Open, competiţie ce a avut loc în oraşul Vrsar din Croaţia şi a fost destinată sportivilor care se încadrau la categoria de vârstă 14 ani.

Eric Verdeş, după cum spuneam şi mai sus, a intrat direct pe tabloul principal al competiţii, scăpând astfel de meciurile obositoare din calificări. Sportivul de la CSM Zalău a dat peste italianul Giacomo Nosei în primul tur, iar elevul lui Constantin Carp a avut o evoluţie foarte bună, reuşind să se impună în două seturi, 6 – 3, 6 – 2.

A urmat în faza următoarea a competiţiei un duel cu un sârb venit din calificări, Marco Nikolic. De această dată, Eric Verdeş s-a impus şi mai uşor, cedând doar un singur game în faţa sârbului, pe parcursul a două seturi, astfel că sălăjeanul nostru s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.

Din păcate, din cauza tabloului, în această fază, Verdeş a dat peste favoritul numărul 1 la câştigarea turneului, croatul Noa Vukadin. “Băştinaşul” a fost mai precis în execuţii şi a beneficiat şi de suportul conaţionalilor prezenţi la teren şi s-a impus în două seturi în faţa tenismenului nostru de la CSM Zalău. De altfel, Noa Vukadin nu s-a mai oprit până în finala competiţiei, pe care avea să o piardă în faţa conaţionalului Ivan Sodan, după ce s-a retras în setul decisiv.

La fel ca şi în Slovenia, Eric Verdeş a făcut echipă cu Artem Dzhurdzha şi a participat în competiţia de dublu. Din păcate, echipa formată din cei doi nu a mai reuşit performanţa din Slovenia şi a părăsit competiţia în turul II.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 19 septembrie.                           

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS