Connect with us

Sporturi

FOTO. Şapte clasări pe podium pentru tenismenii sălăjeni la Memorialul “Ioan Cioran”


Andrei Brisc, Oana Flonta, Alexandru Puiu, Cezara But, Ioana Lung  şi Ana Carp sunt sportivi care au reuşit clasări pe podium ale sportivilor noştri la competiţia organizată tocmai la Zalău


La finalul săptămânii trecute, sub egida Federaţiei Române de Tenis, ACS Sergiu Carp Tennis Club, în colaborare cu Primăria municipiului Zalău a organizat ediţia din acest an a Memorialului “Ioan Cioran”, sponsorul competiţiei fiind familia Cioran.

La ediţia din acest an s-au înscris nu mai puţin de 63 de sportivi, veniţi de la cluburi din toată ţara, care timp de câteva zile s-au întrecut la cele 5 categorii de vârstă, 10 ani băieţi şi fete, 12 ani băieţi şi fete, 14 ani băieţi şi fete, 16 ani băieţi şi fete şi 18 ani băieţi, cât şi în competiţiile de dublu.

Având în vedere că această competiţie s-a desfăşurat la Zalău, tenismenii sălăjeni au luat cu asalt Memorialul “Ioan Cioran” şi la start s-au aflat sportivi de la CSM Zalău, Palatul Copiilor Zalău, CS ProTenis Şimleu Silvaniei, şi binînţeles de la clubul organizator, ACS Sergiu Carp Tennis Club. Să spunem că din rândul tenismenilor sălăjeni, la start nu s-a aflat Eric Verdeş, elevul lui Constantin Carp participând în această perioadă la o competiţie în Croaţia.

Fără clasări pe podium la 10 ani

La cele două întreceri de la 10 ani, masculin şi feminin, tinerii tenismeni ai judeţului nostru nu au fost într-o formă foarte bună, iar pe tabloul băieţilor, fraţii Petrean, Raymond şi Roland de la Palatul Copiilor Zalău au reuşit să ajungă până în faza sferturilor de finală, ratând podiumurile.

Pe tabloul fetelor, au participat Denis Spătar şi Giulia Lang de la CSM Zalău şi Sara Magyar de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei, însă niciuna dintre acestea nu a reuşit să treacă de primul tur. Singura sălăjeancă care a reuşit să câştige un meci a fost Natalia Mocan (CS ProTenis Şimleu), calificându-se în semifinale, acolo unde s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, iar şimleuanca a ocupat în final locul 4.

Alexandru Puiu, Oana Flonta şi Ana Carp, pe podium la 12 ani

Dacă la 10 ani, sălăjenii au fost urmăriţi de ghinion, primele clasări pe podium au venit la categoria de vârstă 12 ani. Oana Flonta a fost marea favorită a competiţiei de simplu, sportiva de la CSM Zalău ajungând până în finală, acolo unde a fost învinsă de buna sa prietenă, Vanessa Nocaci.

Deşi categoria ei de vârstă este 10 ani, Ana Carp a participat la Memorialul “Ioan Cioran” la categoria de vârstă 12 ani, categorie la care va evolua începând de anul viitor. Diferenţa de vârstă şi-a spus cuvântul, iar Ana Carp a pierdut împotriva Serenei Druţă de la CSM Oradea, însă a fost cu siguranţă o experienţă care îi va fi benefică pentru competiţiile viitoare. Cele două sălăjence au participat şi la dublu, Oana Flonta alături de Vanessa Nocaci şi Ana Carp alături de Ana Dumitru.

Cele două perechi disputând de altfel şi finala, câştig de cauză având prima echipă. În competiţia rezervată băieţilor, Alexandru Puiu a avut cel mai bun rezultat, iar după ce a câştigat Grupa din care a făcut parte, Puiu s-a luptat pentru locul 1 cu Andrei Mărcuş, cel din urmă având câştig de cauză.

Ioana Lung şi Cezara But, locul 3 la 14 ani

Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău) şi Cezara But (ACS Sergiu Carp Tennis Club) sunt marile speranţe ale tenisului sălăjean, alături de Andreea Peczer de la CSM Zalău. Cele trei,  de altfel, fiind şi principalele trei favorite ale acestei categorii.

La această categorie, din rândul sălăjenilor au mai participat Carla Marcus (ACS Sergiu Carp Tennis Club), Bianca Ilieş (Palatul Copiilor Zalău) şi Mara Geiger (ProTenis Şimleu Silvaniei).

Din păcate, în faza sferturilor de finală, dintre sălăjence, au ajuns doar Ioana Lung, Cezara But şi Andreea Peczer, iar cea din urmă a fost eliminată de Vanesza Zsiros, cea care a eliminat-o în primul tur pe Mara Geiger. Zsiros a mai făcut o victimă şi în semifinale, reuşind să o învingă pe Cezara But, în timp ce sora ei, Alexandra Zsiros a trecut de Ioana Lung în cealaltă semifinală. Duelul surorilor Zsiros din finală a fost câştigat de Vanesza.

Pe tabloul masculin, Kovacs Rudolf de la CSM Zalău a pierdut în primul meci, fiind eliminat prematur. Nici la categoria de vârstă 16 ani, sălăjenii nu au dus-o mai bine, iar Flaviu Ianc (CSM Zalău) şi Szabo Bogdan (CS ProTenis Şimleu Silvaniei) au pierdut şi ei încă din primul tur.

Andrei Brisc, locul 1 la 18 ani

Cel mai ocupat sportiv sălăjean la Memorialul “Ioan Cioran” a fost fără doar şi poate Andrei Brisc. Talentatul tenismen de la CSM Zalău a fost ajutorul arbitrului Raluca Băcescu, dar a şi concurat la categoria de vârstă 18 ani. Având în vedere că au fost doar patru sportivi înscrişi la această categorie de vârstă, sistemul de desfăşurare al meciurilor a fost fiecare cu fiecare.

Însă, în cele trei meciuri pe care le-a disputat, Andrei Brisc a pierdut doar patru game-uri, obţinând victorii clare şi a cucerit fără probleme locul 1. La această categorie a participat şi Eugen Pînzar, tot de la CSM Zalău, acesta clasându-se pe locul 4.


Rezultatele sălăjenilor la Memorialul “Ioan Cioran”:

CSM Zalău:

Andrei Brisc    – locul 1

Oana Flonta    – locul 2 (simplu), locul 1 (dublu)

Ana Carp        – locul 2 (dublu)

ACS Sergiu Carp Tennis Club:

Cezara But      – locul 3

Palatul Copiilor Zalău:

Ioana Lung      – locul 3

Alex Puiu       – locul 2


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi