Connect with us

HANDBAL

FOTO. HC Zalău a reuşit prima victorie din Liga Naţională


La capătul unui meci disputat, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici a învins Dunărea Brăila şi a bifat primul succes din noul campionat. Chiar dacă la pauză a condus la trei goluri, iar în partea secundă a avut avantaj şi de şase goluri, HC Zalău a avut emoţii până spre final, când vizitatoarele s-au apropiat periculos pe tabela de marcaj


Etapa a III-a din Liga Naţională a adus şi prima victorie din acest campionat pentru HC Zalău. După o înfrângere cu CSM București și un egal la Galați, gruparea de sub Meseș a trecut duminică după-amiază de Dunărea Brăila.

În acest joc, Zalăul a avut un început mai greoi, iar Dunărea a avut avantaj minim pe tabelă în primul sfert de oră. S-a făcut 4 – 4 în minutul 16, dar din cauza unor inexactități în fața porții lui Razum, elevele lui Tadici nu au reușit să treacă în avantaj, decât pe final de repriză. După 6 – 7 în minutul 24, în jocul fetelor de la HC Zalău s-a văzut o mai mare concentrare la finalizare, astfel că în ultimele 6 minute, gazdele au marcat de patru ori la rând, fără să primească gol, iar la cabine au intrat cu un avantaj de trei goluri.

Începutul părții secunde a aparținut echipei lui Tadici care părea că se îndreaptă spre o victorie clară, mai ales după ce s-a desprins la cinci goluri, 13 – 8 în minutul 36, la reușita lui Raluca Irimia. Diferența de pe tabelă a crescut chiar și la șase goluri, 14 – 9 cu 20 de minute înainte de final, însă din nou au apărut problemele în jocul gazdelor și meciul a devenit echilibrat.

În apărare, Dunărea a recuperat mingi importante, iar în atac, formația lui Dumitru Berbece a însemnat pericol, în special prin zălăuanca Alina Vâtu, care a marcat de câte ori a avut ocazia.

Cu 10 minute înainte de final a fost 18 – 15, dar în minutul 57, diferența a fost doar de un gol, 18 – 17, după ce Alina Vâtu a transformat o aruncare de la 7 m. Tot în acel minut, a fost sancționată cu 2 minute Paula Teodorescu, iar HC Zalău a început să tremure pentru victorie.

În poartă a intrat Raluca Kelemen, care a blocat-o foarte bine la 19 – 17 pe Alina Vâtu, iar pe un atac rapid, Claudia Constantinescu a făcut 20 – 17 cu o aruncare în forță. Era deja minutul 58, dar victoria nu mai putea fi scăpată. Tot Constantinescu și-a mai trecut în cont două goluri în ultimul minut, dar a mai marcat și Brăila de două ori, astfel că scorul final a fost 22 – 19.

Cu 7 goluri marcate, Roxana Szolosi a fost cea mai bună marcatoare de la HC Zalău, în timp ce de la Dunărea Brăila s-a remarcat în mod special zălăuanca Alina Vâtu, care a înscris 9 gouri.

HC Zalău – Dunărea Brăila 22 – 19 (10 – 7)

HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen, Cristina Lung –  Roxana Szolosi (7), Claudia Constantinescu (5), Andrada Mihalcea (3), Valentina Panici (3), Raluca Irimia (2), Dana Abed-Kader (2), Diana Nichitean, Alexandra Severin, Cristiana Nica, Ana Maria Mihart, Alexandra Pricop, Teodora Popescu şi Bianca Berbece. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Dunărea Brăila: Marina Razum, Gabriela Dobre – Alina Vâtu (9), Nicoleta Tudor (4), Elena Dache (2), Natasa Krnic (2), Ana Maria Berbece (1), Diana Axinte (1), Cristina Gheorghe, Ana Maria Berescu, Cătălina Preda, Diana Munteanu, Nicoleta Safta şi Shutska Iryna. Antrenor: Dumitru Berbece

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL