Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Un sălăjean a primit la Bucureşti distincția “pompierul de onoare al anului”!


Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, plt. adj. Gorgan Vasile de la Detașamentului de Pompieri Zalău a fost premiat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Sălăjeanul a devenit erou şi în timpul liber, după ce a salvat un bătrânel de la moarte într-o vizită personală la Cluj-Napoca


În Centrul Istoric al Capitalei a avut loc joi – 13 septembrie – o ceremonie specială, cu prilejul aniversării Zilei Pompierilor din România. Cu această ocazie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a oferit distincţii importante pompierilor care de-a lungul anului s-au remarcat în diferite intervenţii.

Astfel, doi pompieri din România au primit distincția “pompierul de onoare al anului”, este vorba despre plt. adj. Răduță Cristinel  de la Secţia de Pompieri Vidra şi Plt. adj. Gorgan Vasile de la Detașamentul de Pompieri Zalău.

Doi pompieri, două povești, multe vieți salvate 

POMPIERUL DE ONOARE AL ANULUI
Plt. adj. Răduță Cristinel este șeful gărzii de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Vidra, iar în decursul celor peste 17 ani de experiență a participat la numeroase misiuni destinate salvării vieții semenilor.

Apelul venit prin 112 la data de 1 iunie 2018, ora 13.55, l-a găsit în tura de serviciu. Primele informații indicau un incendiu de amploare care se manifesta la mai multe locuințe din localitatea Tulnici, cu pericol de extindere la vecinătăți. Ajunși la fața locului, subofițerul și echipajul aflat în coordonare au reușit localizarea în cel mai scurt timp a flăcărilor care se manifestau cu violență (pe o suprafață de peste 1.500 mp), fiind astfel limitat pericolul propagării la alte 3 gospodării, precum și la primăria din localitate.

SALVATORUL DE ONOARE AL ANULUI
Plt. adj. Gorgan Vasile este subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Zalău și are o experiență de peste 10 ani.

Aflat în timpul liber, în data de 27 ianuarie 2018, colegul nostru a fost martorul unui incident în localitatea Baciu, din județul Cluj și a acționat, fără să stea pe gânduri, acordând primul ajutor unei persoane aflată în stare inconștiență, pe marginea drumului. Subofițerul i-a aplicat victimei manevrele de prim-ajutor și a reușit, după aproximativ 15 minute de masaj cardiac, să o readucă la viață.

Persoana aflată în dificultate, un bărbat în vârstă de aproximativ 42 de ani, a fost așezat în poziția de siguranță, însă, la scurt timp, a intrat din nou în stop cardio-respirator. Au fost reinițiate manevrele de resuscitare, împreună cu medicul sosit între timp la fața locului. Victimei i-au revenit semnele vitale și fost transportată la spitalul din localitate, pentru investigații și îngrijiri suplimentare.

Vezi AICI mai multe despre acest subiect.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj