Connect with us

ATLETISM

Gal Tamaş medaliat cu bronz la “naţionale”

Elevul lui Radu Rusu a urcat pe podium, la cursa de 1.500 m

În perioada 20-21 iulie s-a desfăşurat o nouă ediţie a “naţionalelor” de la Bucureşti. CSS Zalău a participat cu atleţii Gal Tamaş şi Doru Constantin Goagă, antrenaţi de Andrei Rusu. Gal Tamaş a avut o comportare foarte bună şi a reuşit să se claseze pe podium la proba de 1.500 m, cu timpul 4:09.12, câştigând medalia de bronz. În schimb, Doru Constantin Goagă s-a clasat doar pe locul XI (4:47.50). La proba de 800 m, medaliatul Gal Tamaş s-a clasat pe locul IV (1:57.46), iar colegul său a ocupat locul XXII (2:18.86).

“Gal Tamaş a evoluat bine, dar din păcate lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. A avut cursa în <mână> la 1.500 m şi putea o clasare mai bună. Oricum, este foarte bine, având în vedere că ne-am întors cu medalie, iar anul viitor vom ţinti mai sus. Despre Doru pot să spun că este un începător, doar de 4 – 5 luni se antrenează la Zalău. Deocamdată, aceasta este valoarea lui, însă cu timpul sunt sigur că o să îşi dea drumul”, ne-a declarat antrenorul Radu Rusu.

La competiţie au participat şi doi sportivi de la CSM Zalău, Cătălin Mitică Paşca şi Cristian Antonio Vlaic, care au concurat la aruncarea greutăţii. Ultimul a reuşit o aruncare de 13.16 m, clasându-se pe locul VII, iar colegul său s-a clasat pe locul IX, reuşit să arunce 11.09 m. Câştigător a fost Florentin Ştefănel Stoenescu (CS Olimpia Bucureşti), care a reuşind o aruncare de 16.52 m. Diferenţa dintre locul I şi locul VII ocupat de sportivul nostru este semnificativă, însă cu multe ore de antrenament, vom putea vedea curând şi un zălăuan pe podium.

Şi LPS “Avram Iancu” a avut reprezentanţi la Bucureşti. La proba de 3.000m obstacole, Paul Nicolae Parnău a reuşit să se claseze pe locul VI, cu un timp 10:29.99, iar Ioan Cosmin Crăciunaş s-a clasat pe locul VII (10:42.30). La proba de 5.000m, primul s-a clasat pe locul VIII, iar al doilea pe locul XIV. Singura zălăuancă prezentă a fost Mihaela Delia Andreica, care a concurat la 2 probe. La 5.000m, sportiva s-a clasat pe locul VIII reuşit să scoată un timp bun, 22:13.22, iar la 3.000m s-a clasat pe locul XII (12:06.34).

                   Monica MARE

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM