Connect with us

FOTBAL

Nigerianul Kuku a părăsit fotbalul românesc


Fostul atacant al Zalăului a jucat doi ani în Liga I la ASA Târgu Mureş, FC Botoşani şi SEPSI Târgu Secuiesc, dar în această vară s-a transferat la o formaţie de ligă secundă din Israel


Unul dintre fotbaliştii  lansaţi de FC Zalău spre prima ligă a fost nigerianul Benjamin Kuku. Ajuns la poalele Meseşului în anul 2014 de la Progresul Pecica – o formaţie de Liga a IV-a din Arad, nigerianul a jucat doi ani cu succes pentru gruparea condusă de Ioan Morar. În vara anului 2016, el s-a transferat la ASA Târgu Mureş. În tricoul mureşenilor, Kuku a reuşit să înscrie în faţa Stelei, într-un joc terminat la egalitate (1 – 1)!

Din păcate, talentatul african nu a evoluat prea mult la formaţia de primă ligă, deoarece ASA s-a desfiinţat. Kuku a jucat o scurtă perioadă în eşalonul secund la Academica Clinceni, după care a revenit  în Liga I, dar la FC Botoşani. În tricoul moldovenilor, fostul atacant al lui Zalăului a reuşit să dea mai multe goluri, unul chiar în faţa titratei “U” Craiova! În returul sezonului trecut, fotbalistul în vârstă de 23 de ani la fost împrumutat la SEPSI Sfântu Gheorghe. În vară, Benjamin Kuku a părăsit fotbalul românesc şi s-a trasnferat în Israel. În Ţara Sfântă, acesta a semnat un contract pe un sezon cu Hapoel Kfar Saba – echipă de ligă secundă, cu posibilitate de  prelungire a angajamentului pe încă doi ani.

“În primul rând, sper să nu mă accidentez. În Israel vreau să înscriu cât mai multe goluri şi să ajut ca echipa Hapoel Kfar Saba să îşi atingă obiectivele. Am ales tricoul cu numărul 95 pentru că este anul în care m-am născut”, a spus Kuku la venirea sa în Israel.

Debutul lui Kuku în Ţara Sfântă a fost unul furtunos, deoarece nigerianul a marcat încă din primul meci de campionat, este vorba despre deplasarea de la Hapoel Afula (scor 1 – 1). În etapa a II-a, echipa sa a câştigat acasă în faţa celor de la Marmorek (scor 3 – 1), ocupând locul secund.

1780 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL